Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Avança l’Escola de Noves Oportunitats d’Olot

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest mes d’abril ha aprovat definitivament la cessió de l’edifici de la Divina Providència que permetrà acollir l’Escola de Noves Oportunitats; projecte que dona resposta als joves que han quedat fora del sistema educatiu.

 

21 d'abril de 2022


El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest mes d’abril ha donat llum verda al procés per a la cessió de l’edifici de l’antic convent de la Divina Providència – situat entre els carrers Fluvià i Ronda Paraires- que permetrà acollir l’Escola de Noves Oportunitats (NOIMA). El punt s’ha aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat amb el suport dels grups d’ERC i el PSC i el vot contrari de la CUP.

Aquesta iniciativa educativa i social, que ja es va aprovar inicialment en el plenari de l’agost de 2021, està impulsada per l’Ajuntament d’Olot i la Fageda Fundació. La voluntat és que pugui oferir personalització i acompanyament individual a l’alumnat i a la seva família, segons les seves necessitats i inquietuds de cada estudiant. L’edifici de la Divina Providència és de titularitat municipal des de novembre de 2020 quan el Bisbat de Girona va cedir gratuïtament les instal·lacions de 1.616 metres2 per a futurs usos socials, educatius o culturals a disposició de la ciutat.

El projecte educatiu del NOIMA ha estat desenvolupat per professionals del Consorci d’Acció Social, de l’Àrea de Cultura i Educació i de DinamiG així com responsables de la Fageda Fundació i permetrà crear un espai que complementa l’oferta formativa existent; donant resposta educativa i formativa a joves de la ciutat que han quedat fora del sistema educatiu reglat.

Amb l’aprovació d’aquest dijous es fa un pas més i en el desplegament del projecte que oferirà itineraris formatius llargs i personalitzats amb un acompanyament personal que s’allargarà durant tota la trajectòria educativa dels joves perquè puguin retornar al sistema educatiu o puguin inserir-se laboralment.

Actualment, des de principis de gener del 2022, l’Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa ja ha començat l’activitat i, avui dia, disposa de 45 alumnes. Una trentena formen part de l’Aula d’Alfabetització del Programa d’Alfabetització i Arrelament al Territori; 15 participen del Programa de Formació a Mida en Ajudant de Cambrer/a i d’aquí dues setmanes començaran 15 joves més a través del Programa d’Activació Sociolaboral. D’aquesta manera, amb aquestes 3 línies formatives, l’Escola de Noves Oportunitats ja acompanyarà a uns 60 joves que no participen de cap itinerari formatiu ni laboral.

El plenari d’aquest dijous també ha donat compte de l’Informe de la Tresoreria de l’Ajuntament d’Olot sobre el compliment de la Llei de Morositat dels pagaments duts a terme per part del Consistori i de DinàmiG durant el primer trimestre de 2022. El període mitjà de pagament de les factures des de la data de registre se situa en els 32,08 dies pel que fa a l’Ajuntament d’Olot i a 36,68 a DinàmiG.

Posteriorment, s’ha ratificat per unanimitat del plenari l’acord de modificació dels estatuts del Consorci DinàmiG pel que fa a l’àmbit de gestió i tasques.

Pel que fa a l’Àrea de Serveis Interns, Economia i Govern Obert, s’ha aprovat per unanimitat del ple la modificació de crèdit número 2 del pressupost d’aquest 2022. A part, també s’ha aprovat la modificació del Pla Estratègic de Subvencions de la Corporació per l’exercici d’aquest any amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, amb el suport d’ERC i la CUP i el vot contrari del PSC. Pel que fa al préstec per finançar inversions previstes en el pressupost del 2022, el punt s’ha aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, que ha comptat amb el suport d’ERC, l’abstenció de la CUP i el vot contrari del PSC.

Paral·lelament, el plenari també ha acordat per unanimitat la Declaració Institucional de Compromís de Lluita contra el frau per garantir el compliment dels estàndards europeus; pas previ indispensable per poder-se acollir i rebre qualsevol línia o ajuda dels fons europeus Next Generation.

Finalment, el plenari de l’Ajuntament d’Olot d’aquest abril també ha aprovat per unanimitat una Declaració Institucional de Rebuig i Condemna de l'espionatge polític que ha patit l'independentisme social i polític aquests últims anys. La declaració, proposada per la CUP arran de les últimes notícies sobre possibles casos d’espionatge a diversos membres de la societat catalana, també vol mostrar el rebuig del Consistori a aquesta tipologia de mètodes emprats, incompatibles amb una democràcia avançada.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat