Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Renovació de la coberta del pavelló i projecte d’estalvi energètic de les instal·lacions

La Junta de Govern aprova la renovació de la coberta del pavelló poliesportiu 3. L’actuació forma part del projecte que l'Ajuntament d'Olot ha sol·licitat als fons Next Generation i que té per objectiu la millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions esportives.

20 d'octubre de 2022


La Junta de Govern Local d'aquest dijous 20 d'octubre ha donat llum verda als treballs per remodelar la coberta del pavelló poliesportiu 3. Els treballs han de solucionar els problemes de filtracions que es produeixen a l’equipament, que es va construir l'any 1989. Amb el pas del temps, les fixacions que es troben a la zona del canal s'ha anat desgastant, filtrant aigua a l'interior i afectant l'aïllament tèrmic de les instal·lacions, que consten de 3 pistes per als entrenaments i pràctiques de vòlei i bàsquet de la ciutat.

Les obres projectades contemplen la millora de tota la coberta així com la col·locació d'un aïllament tèrmic de 40 mm de gruix i làmina geosintètica per als 450 metres quadrats de la coberta del pavelló. Les obres suposen una inversió de 72.039, 08 € i està previst que comencin pròximament amb la voluntat de tenir-los enllestits a finals d'any.

 

Instal·lació de plaques solars, nous tancaments i millora de l'eficiència energètica

Aquest és un primer pas per al nou projecte de millora energètica que ha previst l'Ajuntament d'Olot al Parc Esportiu Municipal del Pla dels Llacs. El Consistori ha presentat una sol·licitud d’ajuts Next Generation per millorar aquest conjunt esportiu amb la instal·lació de plaques solars per a l'autoconsum, la millora energètica dels tancaments i la implementació d'un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.

L'actuació sol·licitada permetrà instal·lar 222 panells solars al sostre del pavelló 3 del Pla dels Llacs. Segons els càlculs realitzats, aquesta instal·lació fotovoltaica generarà més de 120.835 kWh per any, cobrint el 40% del consum elèctric de l'equipament. Alhora, també es preveu millorar l'eficiència energètica del pavelló 1 amb la substitució de la coberta i els tancaments, fent-los més eficients i sostenibles.

Els pavellons 1 i 3 comparteixen el mateix sistema de subministrament d'aigua, llum i climatització. Connectats mitjançant una passarel·la, uneix les seves dues plantes de la graderia. Ara, amb el projecte sol·licitat, es podran canviar les cobertes d'ambdós pavellons de xapa per unes de més eficients i sostenibles, es canviaran les finestres del pavelló 1 per unes de més pràctiques i amb més presentacions energètiques, i es construirà un espai per a la recàrrega de vehicles elèctrics.

L’actuació té un pressupost d’1.013.765,47€ dels quals se’n sol·liciten 837.822,70€ al Programa d’Impuls a la rehabilitació d’edificis públics, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia. La resta, es finançaran amb fons propis.

 

 

  • Pavelló_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat