Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Arrenca la construcció del carril bici de les Tries

La iniciativa és una de les propostes sorgides arran el procés participatiu Olot Pedala i està subvencionada a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU. 

26 d'octubre de 2022


Aquesta setmana han començat els treballs de construcció del nou carril bici de la carretera de les Tries d’Olot. El projecte consta de 1.046 metres de bici bidireccional que transcorrerà en paral·lel a la vorera més propera al riu Fluvià. El nou carril estarà fet  d’aglomerat asfàltic i, a més, comptarà amb un reforç de material sintètic de color vermell per marcar els encreuaments.

Els treballs de construcció d’aquest nou tram s’han previst en dues fases amb la voluntat de minimitzar les possibles afectacions viàries. En primer lloc, s’actuarà en aquest punt de les Tries i, posteriorment, a l’avinguda Girona.

Aquesta primera part de l'obra té un cost de 210.478,07 € i està previst que ja sigui operatiu aquest mes de desembre. El 90% del cost de l’obra es cobreix amb la subvenció rebuda a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Fons Next Generation, finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU i l’Ajuntament d’Olot n’aporta el 10% restant, a part de l’IVA.

Amb aquesta nova construcció s’amplia notablement el nombre d’itineraris ciclistes de la ciutat, dels quals el 65,33% són d’ús exclusiu per a bicicletes, un 3,35% compartit amb vianants i un 31,32% compartit amb els cotxes en calçada.

 

Impuls per una mobilitat més sostenible

Aquest projecte forma part del conjunt d’actuacions que l’Ajuntament d’Olot porta a terme des de fa anys amb la voluntat de potenciar una mobilitat més sostenible a la ciutat. Alhora, és una de les 43 accions previstes al Pla de Foment de la Mobilitat amb Bicicleta i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), sorgit del procés participatiu Olot Pedala.

En concret, van ser els mateixos ciutadans i usuaris de la bicicleta els quals van determinar les accions prioritàries a realitzar aquets anys. El procés va comptar amb la col·laboració de tècnics del Consistori. Entre les propostes més urgents es trobava la construcció d’aquest nou tram de carril bici amb la voluntat d’impulsar una mobilitat més respectuosa, sostenible i responsable amb el medi ambient.

 

 Plans_NextGeneration_V2.png

 

  • C_3_
  • C_4_
  • C_1_
  • Carril_Bici_Tries_1
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat