Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Un nou establiment impulsat per joves restauradors que aposta pel centre de la ciutat

La setmana que ve obre el Malespina, un nou restaurant especialitzat en cuina japonesa que ocuparà l’antic bar de Can Xalegre. Aquesta nova activitat ha d’ajudar a revitalitzar l’espai de la Plaça Mora que forma part del projecte de dinamització del Nucli Antic presentat a la convocatòria de fons Next Generation.

1 de desembre de 2022


Aquest pont de desembre obrirà un nou espai de restauració al Nucli Antic. Es tracta d’un establiment portat per joves restauradors que s’instal.la al centre d’Olot. Després que el Juicy Lucy s’ubiqués a la plaça del Carme i l’Equilibri obrís portes el passat setembre al carrer de Sant Ferriol, aquest mes es posa en marxa Malespina, al local de l’antic bar de Can Xalegre. També s’afegeixen a la llista d’aquests establiments que, com el nou espai 6T7 de la Plaça de les Monges, l’Eko.bar amb una nova oferta i d’altres que han renovat imatge i producte com el mig.gastrobar, l’oferta de Catòlics i Orfeó o bé la propera reobertura de la Rutina.

Especialitzat en cuina japonesa clàssica i d’innovació, Malespina fusiona receptes asiàtiques amb productes de km0 de la Garrotxa i la Costa Brava, oferint una experiència per als cinc sentits. El nou restaurant disposarà de barra clàssica on els clients podran asseure’s on els convingui i podran gaudir de la cuina en primera persona, veient els fogons des de la seva cadira. Liderat pel reconegut xef Julio Valverde – que ha treballat amb Nandu Jubany, Carles Gaig o Hideki Matsuhisa del Koy Shunka i Koy Hermitage –  compta amb la col·laboració de Ferran Ponts del Quinzeous i compta amb Maria Munts Soldevila com a cap de sala, els maîtres Hideki Matsuhisa i Francis Paniego i Oriol Rovira. Ferran Pont del Quinzeous també és l’impulsor del Quina Barra, del carrer Macarnau.

L’obertura de Malespina ha d’ajudar a revitalitzar el sector de la Plaça Mora on aquests últims mesos també s’hi ha traslladat la Penya Almogàvers Garrotxins on s’hi pot trobar l’oferta de degustació i venda al públic de Ferrer Xocolata. Aquests espai del centre d’Olot forma part del Projecte de dinamització del Nucli Antic, contempla mesures per a la digitalització i difusió del comerç local. El projecte s’ha presentat a la convocatòria d’ajuts de la Secretaria d'Estat de Comerç per a l’enfortiment de l’activitat comercial del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU.

El projecte preveu un conjunt d’elements que també inclouen els carrers Antoni Llopis i Hospici; una de les vies importants d’entrada al centre històric. Contempla una actuació que, d’una banda, preveu convertir en plataforma única al carrer de l’Hospici que tindrà continuïtat fins a la plaça Mora i el segon tram del carrer Antoni Llopis.

D’altra banda, també preveu la substitució de la il·luminació actual per LEDs, reduint el consum elèctric, i es col·locaran noves plantes i mobiliari urbà. Una altra de les iniciatives programades és la restauració de la font, la creació d’un àmbit d’estada, la reparació del paviment de la plaça, la instal·lació de mesures d’eficiència energètica de la il·luminació i la implementació de mesures d’activació i dinamització del sector comercial de la plaça.  

 

Reformes i renovacions al Nucli Antic

En els últims tres anys, amb dades des de 2019, s’han concedit 23 llicències majors a edificis del Nucli Antic, el que han suposat la rehabilitació o la creació d’una cinquantena d’habitatges que s’han posat o es posaran al mercat. En aquest mateix període s’han demanat 13 obres menors i 156 comunicacions o assabentats, és a dir, propietaris que han destinat recursos al a reforma dels habitatges.

Pel que fa a la tipologia de les obres, principalment s’han portat a terme reformes locals, pintat de façanes i manteniment de cobertes, estructures, envans pluvials o renovacions energètiques.

 

 

  • Malespina_3_
  • Malespina_2_
  • Malespina_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat