Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Projecte de millora de la climatització de la residència Montsacopa

A l’espera de la resolució de la convocatòria de subvencions del Departament de Drets Socials en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot aproven un conveni de col·laboració per avançar en la millora de la climatització de les plantes i la instal·lació de plaques solars.

26 de gener de 2023


L’Ajuntament d’Olot ha aprovat a la Junta de Govern Local el conveni amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per a les condicions de col·laboració i finançament per a l’execució del projecte d’ús d’energies renovables i la climatització de la residència Montsacopa. Inaugurada el 22 de maig de 1995, l’edifici està format per sis plantes amb una superfície útil total de 4.929 m2.

Les condicions meteorològiques d’aquest estiu ha evidenciat la necessitat d’una actuació de millora que des de l’Ajuntament d’Olot s’ha presentat a la convocatòria de subvencions del Departament de Drets Socials de la Generalitat en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU.

Com que en aquests moments no es disposa de resolució de la convocatòria (que es preveu per als propers mesos) i per poder-ho tenir en marxa de cara al proper estiu, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot han decidit tirar endavant la iniciativa que consta de dues actuacions: una primera per climatitzar totes les plantes, tan les estances comunes com les habitacions dels usuaris i, la segona, la instal·lació de plaques solars. L’objectiu és la millora de l’eficiència energètica de l’edifici, incrementar l’ús de les energies renovables (ja està connectada a la xarxa espavilada) i millorar el clima de confort especialment durant els mesos d’estiu.

El cost total del projecte és de 293.750,04€. Aquest import preveu els 274.898,24€ del subministrament i instal·lació de les plaques fotovoltaiques i la climatització dels diferents espais, i 18.851,80€ dels honoraris tècnics per a la redacció dels projectes executius i la direcció d’obres.

Amb el conveni signat entre el Consorci d’Acció Social i l’Ajuntament d’Olot, s’inicia el procediment per tirar endavant les obres. Del total de la despesa prevista, la petició que s’ha fet arribar al Departament de Drets Socials de la Generalitat en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU és de 227.188,63€. La resta es preveu que s’aportin amb fons propis. En cas que la Generalitat no atengui la petició, la iniciativa tirarà endavant amb el 100% de recursos municipals.

 

 

  • M_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat