Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Millora de la impermeabilització de la coberta del pavelló poliesportiu d’Olot

Aquesta setmana han començat els treballs de renovació de la coberta del pavelló d’esports. L’actuació tira endavant a l’espera de la resolució de la convocatòria d’ajuts Next Generation que preveu la col·locació de plaques fotovoltaiques a les instal·lacions esportives per fer-les més eficients.

25 de març de 2023


Aquesta setmana han arrencat les obres de millora de la impermeabilització de la coberta del pavelló poliesportiu 3 d’Olot. Els treballs arriben després de detectar que l’equipament, construït l’any 1989, tenia les fixacions mecàniques de la zona del canal desgastades; fet que provocava que es filtrés aigua a l’interior del pavelló, afectant l’aïllament tèrmic de les tres pistes per als entrenaments i partits de vòlei, patinatge, hoquei, activitat del Club Atletisme Garrotxa, cicle formatiu de l’Escola Pia, sessió de gimnàstica per a gent gran i esport de lleure.

Els treballs que es porten a terme aquesta setmana contemplen la millora de tota la coberta i la seva impermeabilització. S’està col·locant un aïllament tèrmic amb placa rígida d’escuma acabada amb una membrana de làmina geosintètica als 1.750 metres quadrats de la coberta del pavelló. Les obres, que també inclouen una neteja de tota la superfície, suposen una inversió de 72.039,08 € i està previst que s’allarguin tres setmanes amb la previsió que estiguin finalitzades al mes d’abril.

El projecte forma part de l’actuació de millora energètica que l’Ajuntament d’Olot ha iniciat al Parc Esportiu Municipal del Pla dels Llacs. El passat mes de juny, el Consistori va presentar una sol·licitud d’ajut al programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics dels fons Next Generation EU per a la substitució de les cobertes dels pavellons 1 i 3, canviar les 116 finestres d’aquests dos espais, així com substituir els tancaments, instal·lar 222 panells solars per a l’autoconsum i implementar un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La instal·lació fotovoltaica projectada permetria cobrir el 40% del consum elèctric de l’equipament. El Consistori va sol·licitar una subvenció de 837.822,70€ dels 1.013.756,47€ totals amb què està pressupostada l’actuació. La previsió és que entre finals de març i abril pugui publicar-se la resolució. Davant la necessitat urgent de poder reparar la coberta del pavelló 3, des de l’Ajuntament s’ha iniciat la millora de la impermeabilització del pavelló per garantir el bon funcionament i ús d’aquesta instal·lació.  

 

 

  • Esports_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat