Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Rumbus, el nou servei de bus que unirà les Preses, Olot i Santa Pau

El Conseller de Territori i Mobilitat, Juli Fernández, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, han presidit l’acte de presentació de Rumbus, el nou servei de transport públic que enllaçarà  Les Preses, Olot i Santa Pau. La nova línia començarà a circular el proper 22 d’abril.

31 de març de 2023


Avui s’ha presentat una de les primeres iniciatives d’aquest treball en cooperació: un nou servei de bus que ha estat possible gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat així com també el Consell Comarcal de la Garrotxa mitjançant el finançament dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (fons europeus Next Generation).

Aquest servei, operat per Teisa, farà la ruta Les Preses – Olot – Fageda d’en Jordà – Santa Pau, cobrint així alguns dels punts més turístics de la comarca durant els caps de setmana, ponts,  festius i altres dates.

El nou servei funcionarà sota la denominació de Rumbus, el nom que s’ha creat per englobar totes les iniciatives vinculades amb la mobilitat sostenible a la Garrotxa. 

 

13 parades i una alta freqüència

La línia Rumbus Les Preses – Olot – Santa Pau, que la cobrirà un autobús híbrid, es posarà en marxa el dissabte 22 d’abril, tindrà 13 parades i una alta freqüència de pas: un bus cada hora, i els dies de més afluència hi haurà un bus cada mitja hora, perquè sigui una alternativa més econòmica, més pràctica i més convenient que l’ús del vehicle privat.

L’usuari podrà agafar el bus a qualsevol de les 13 parades i si arriba en vehicle privat hi haurà tres zones principals d’estacionament gratuït: una a Santa Pau, situada al costat de l’oficina de turisme del municipi, una a Olot, situada a la Ronda de les Fonts, i l’altra al municipi de Les Preses, que   s’habilitarà properament tenint en compte que els túnels de Bracons són la principal via d’accés dels visitants de fora de la comarca que arriben a la Garrotxa. L’autobús farà la ruta Les Preses passant pel centre d’Olot i per la zona central del Parc Natural i arribarà fins al nucli de Santa Pau, on iniciarà el recorregut invers.

Properament s’instal·laran senyals a les parades de bus situades al llarg del recorregut per tal que els usuaris del bus les puguin identificar. 

 

Un bus per a veïns i visitants

Per pujar al bus es podrà fer servir el bitllet senzill, que permetrà, per 2 €, fer un nombre de viatges il·limitat durant tot el dia i així descobrir, al ritme de cadascú, tots els atractius de la zona central del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, o bé qualsevol dels títols de mobilitat integrats de l’ATM de Girona.

El bitllet del bus es podrà adquirir de forma anticipada al web de Teisa, i també es podrà comprar el mateix dia al bus.

| Tota la informació sobre Rumbus es pot trobar al web rumbusgarrotxa.cat

 

 

  • R_16_
  • R_5_
  • R_19_
  • R_3_

    + 2

  • FsjHOhJXsAAM79v
  • FsjJbRmXoAAj9bZ
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat