Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Dissabte comença a circular Rumbus, el nou bus que connecta les Preses, Olot i Santa Pau

Aquest cap de setmana es materialitzarà un dels projectes en els que ha treballat més intensament la Taula de Mobilitat Turística de la Garrotxa al llarg dels darrers mesos: Rumbus, el nou servei de transport públic entre Les Preses i Santa Pau, passant pel centre d’Olot.

19 d'abril de 2023


El dissabte 22 d’abril a les 9 del matí començarà a circular Rumbus, el nou servei de bus, operat per Teisa, que dotarà de connectivitat directa els municipis Les Preses, Olot i Santa Pau.

Amb Rumbus, veïns i visitants passaran de tenir 4 circulacions diàries per sentit entre Santa Pau i Olot alguns caps de setmana a l’any, a fins a 16 circulacions diàries per sentit mitjançant una línia que circularà tots els caps de setmana, ponts i festius de tot l’any, i també durant els mesos d’estiu.

Rumbus tindrà una alta freqüència de pas: un bus cada hora, i els dies de més afluència hi haurà un bus cada mitja hora.

L’autobús farà la ruta des de Les Preses passant pel centre d’Olot i per la zona central del Parc Natural, i arribarà fins al nucli de Santa Pau, on iniciarà el recorregut invers.

El bus es podrà agafar a qualsevol de les 13 parades i, si s’arriba en vehicle privat, es podrà estacionar a les tres zones principals d’estacionament gratuït: la de Santa Pau, situada al costat de l’oficina de turisme del municipi, la d’Olot, situada a la Ronda de les Fonts, i la del municipi de Les Preses.

Per utilitzar aquest bus es podrà adquirir un bitllet senzill, que permetrà, per 2 €, fer un nombre de viatges il·limitat durant tot el dia i així descobrir, al ritme de cadascú, tots els atractius de la zona central del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i també es podran fer servir els títols de mobilitat integrats de l’ATM de Girona. El bitllet senzill es podrà adquirir de forma anticipada al web de Teisa, i també es podrà comprar el mateix dia al bus.

La Taula de Mobilitat Turística de la Garrotxa ha treballat perquè Rumbus sigui una alternativa més econòmica, més pràctica i més sostenible que el vehicle privat per desplaçar-se entre Les Preses, Olot i Santa Pau

Aquesta iniciativa, alineada amb l’estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible 2021- 2025 i dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS), vol oferir a la població una mobilitat sostenible, eficaç i respectuosa amb l’entorn, i és fruit del treball en cooperació entre tots els agents implicats en aquesta taula, entre els quals hi ha el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Consorci de l’Alta Garrotxa i els ajuntaments de Les Preses, Olot i Santa Pau.

Rumbus ha estat possible gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat així com també el Consell Comarcal de la Garrotxa mitjançant el finançament dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (fons europeus Next Generation).

 

| Tota la informació sobre Rumbus es pot trobar al web rumbusgarrotxa.cat

 

 

  • Rumbus
  • Rumbus6
  • Rumbus7
  • Rumbus4

    + 1

  • Rumbus5

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat