Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Intel·ligència artificial per detectar i preveure necessitats d’atenció a les persones

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha rebut una subvenció del Fons Next Generation EU per posar en marxa l’eina ‘Momentum’ que servirà per identificar i anticipar situacions de risc per a la població vulnerable.

12 de gener de 2024


El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa utilitzarà la intel·ligència artificial i big data per gestionar i prevenir els serveis d’atenció a la ciutadania. Aquest 2023, s’ha sol·licitat un dels ajuts del Fons Next Generation EU que suposarà l’arribada de 40.000 euros dins la línia d’innovació en serveis socials.

El projecte es basa en l’eina Momentum que – amb la participació de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD – analitzarà les dades demogràfiques, socials i econòmiques de la Garrotxa per preveure possibles necessitats socials futures i la seva evolució. Un conjunt d’informació que servirà per establir accions preventives, planificar millor els recursos i actuar més ràpidament en cas de necessitat.

Aquest programari es basa en un gestor de dades i algoritmes d’intel·ligència artificial que permet identificar patrons per contribuir en la millora de la planificació i un increment de l’eficiència. D’aquesta manera, es vol treballar de forma més proactiva i preventiva avançant-se a les necessitats de la població. De moment, s’ha iniciat el treball a Olot i es preveu que s’implementi a la resta de la Garrotxa.

El projecte forma part del conjunt de 112 actuacions que la Generalitat de Catalunya ha escollit per impulsar arreu del territori català a través d’aquesta nova convocatòria d’ajuts europeus. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és un dels 16 organismes del territori gironí que ha rebut una subvenció per a la innovació social. En el marc d’aquest fons europeu, des de la Generalitat es finançarà, fins al 2026, 765 iniciatives orientades a accelerar una transformació en l’àmbit de l’atenció a les persones que equipari Catalunya amb els països europeus més avançats pel que fa a protecció social.

 

 

  • Connexió_Territori
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat