Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Més de 500 alumnes de 35 centres educatius de Catalunya a la fira Steamakers del Robolot 2024

La Fira de robòtica educativa ha convertit el recinte Firal d'Olot en una gran aula robòtica en el marc del Robolot d’aquest any.

29 d'abril de 2024


El recinte firal d’Olot s’ha convertit en una gran aula de robòtica. Més de 500 estudiants vinguts de 35 centres d’arreu de Catalunya han exposat els seus projectes de robòtica educativa. Es tracta d’escoles incloses als programes Robolot i Faig (Fent per Aprendre, Imaginant Globalment) del Departament d’Educació; un programa que, a partir dels fons Next Generation, dota de material als centres participants perquè duguin a terme projectes maker.

La participació a la fira STEAMakers del Robolot implica haver abordat algun dels reptes que es proposen des de l’organització. Es tracta de reptes que responen a problemàtiques reals i que, per tant, connecten els alumnes amb allò que passa al món on viuen i els motiva a pensar com la robòtica educativa pot donar resposta o fins i tot resoldre alguns d’aquests problemes.

Per l’edició d’enguany s’havien platejat reptes al voltant de la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire que respirem. A partir d’uns vídeos introductoris els centres han mostrat aquest dimarts com han abordat aquests reptes creant projectes diversos. Així doncs, per exemple, els visitants de la fira han pogut jugar a transportar persones en el marc d’un projecte que compara l’impacte de la mobilitat pública i la privada així com també han pogut valorar opcions diverses vinculades amb l’estalvi d’aigua o la gestió de la domòtica de les cases.

Tots els projectes que s’han pogut veure aquest dimarts han estat explicats als visitants pels mateixos alumnes que els han elaborat. D’aquesta manera, la fira és també una bona oportunitat per compartir allò après amb altres participants de la Fira i amb tots aquells estudiants i professors que l’han visitat.

Enguany, per tal que tots els projectes exposats puguin ser plenament operatius, l’STEAMakers ha comptat amb una antena amb connexió via satèl·lit que ha permès a tots els participants estar connectats al mateix temps. Aquesta connexió té per objectiu estar més enllà de la simple funcionalitat i ser també una oportunitat de compartir dades, descobriments i coneixements entre tots els i les participants. La fira STEAMakers d’avui s’emmarca dins la 23ena edició del Robolot i ha comptat amb el finançament dels fons NextGeneration de la Unió Europea.     

 

 

  • R_7_
  • R_8_
  • R_3_
  • R_12_

    + 3

  • R_20_
  • R_4_
  • R_9_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat