Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Més de 30 establiments comercials d’Olot ja han rebut assessorament energètic gratuït

Una vuitantena d’establiments de la ciutat s’han inscrit en aquest programa que permet millorar l’eficiència energètica dels negocis, oferint eines per reduir consum, potenciar l’estalvi i promoure la sostenibilitat a la ciutat. La iniciativa forma part de les actuacions incloses dins del Next Generation EU.

11 de juny de 2024


Fins a dia d’avui, un total de 33 establiments comercials d’alimentació, equipament de la llar, cultura, artesania i moda ja han rebut assessorament energètic gratuït a través de la Fundació Europace. La iniciativa està inclosa en les actuacions del Pla de Recuperació, Transformació i Resilència (PRTR) finançat per la Unió Europea – Next Generation que té com a objectiu assessorar i acompanyar els comerços de la ciutat perquè puguin reduir costos, disminuint les seves factures energètiques i millorar la seva eficiència energètica.

D’aquesta manera, des del Consistori s’aposta per l’optimització de l'ús de l’energia i les energies renovables alhora que es fomenta la sensibilització sobre el canvi climàtic entre la ciutadania i es redueix l'impacte ambiental. Actualment una vuitantena de negocis d’Olot de tots els sectors econòmics tals com bellesa, serveis d’informàtica i altres s’han interessat per poder rebre aquest suport.

La iniciativa vol impulsar la sostenibilitat i, alhora, la competitivitat del comerç local a través d'una reducció del consum energètic, un element clau en la viabilitat econòmica dels establiments comercials. Aquesta idea va sorgir després que diversos sectors econòmics – entre ells el comercial – es veiessin afectats per l'augment considerable dels costos vinculats al consum d'energia. Una pressió addicional que els comerciants han hagut d'assumir afectant els seus marges de benefici.

Davant d’aquesta situació, i amb la voluntat d'explorar noves vies per potenciar la viabilitat del comerç local i de proximitat, l'Ajuntament d'Olot ofereix aquest servei d'assessorament d'eficiència energètica totalment gratuït i personalitzat.

Un cop finalitzats els estudis i revisions, els establiments adherits disposaran d’una auditoria energètica gratuïta i se’ls entregarà un conjunt de documentació amb les mesures d’eficiència energètica que podrien implementar així com suport en tràmits, recerca de finançament i consells pràctics per reduir el consum energètic.

Paral·lelament, es portarà a terme un estudi del consum d'energia dels comerciants d'Olot el qual permetrà detectar les incidències, dificultats i demandes principals.

En cas d’estar interessat o interessada només cal que trucar a DinàmiG al telèfon 972 26 01 52 o enviar un correu electrònic a comerc@dinamig.cat.

 

 

 2-31-redim-w1034-h129.png

 Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

 

 

 

 

  • E_8_
  • E_1_
  • E_3_
  • E_7_

    + 1

  • E_5_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat