Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

En marxa el Festival de l'Escola Municipal d'Expressió

L’Escola Municipal d’Expressió ha organitzat un conjunt d’activitats amb motiu de la cloenda del curs 2023-24. Fins al 30 de juny, es podran seguir les propostes que s’ubicaran a diferents espais del centre de la ciutat. 

 

20 de maig de 2024


Com a cloenda del curs 2023-24, Escola Municipal d’Expressió ha organitzat una mostra conjunta. És l’anomenat Festival de l’EME que recull un conjunt d’activitat que tenen lloc del 10 de maig al 30 de juny. A diferents espais del centre de la ciutat s’hi portaran a terme una sèrie de mostres, exposicions i actuacions realitzades per l’alumnat de diferents especialitats de les que s’imparteixen a les aules de l’EME. Des de l’EME es planteja un circuit-recorregut en que durant uns dies conflueixen diverses propostes i en d’altres, dies dintre el període programat, en coincidiran d’altres.

El Festival es va encetar el 10 de maig a l’entrada de Can Trincheria amb “Cosir i llimar” una mostra de treballs sorgits de les aules de Joieria Artística, Creacions Tèxtils i Patchwork.

Seguidament, el 16 i 17 de maig ja es van començar a poder visitar les exposicions: “Incomunicació Digital”, a la finestrals de la Biblioteca Marian Vayreda, creada pels alumnes de Ceràmica i inspirats en la manera de treballar de l’artista Quim Domene.

Als claustres de l’Hospici s’hi pot visitar una instal·lació conjunta anomenada “Tocats d’en Quim” de les especialitats del sector mainada d’Explorart, Expressió Plàstica i Tallers Artístics en que tots els treballs han estat pensats i executats a partir de l’estudi de l’obra d’en Quim Domene tant pel que fa al concepte com a les tècniques.

Al mateix temps, està en marxa la mostra “Bestioles” dels alumnes de l’aula d’Il·lustració i Còmic a la sala d’exposicions de l’Orfeó Popular Olotí i que es tracta d’una col·lecció de bèsties creades per cada autor-a en fusionar tres espècies d’animals reals per, així, crear-ne una de nova i particular.

Al 25 de maig s’obre les portes del Centre Excursionista d’Olot per mostrar el treball literari i fotogràfic titulat “Enfocar paraules, llegir imatges” de l’alumnat d’Escriptura Creativa i Fotografia.

Aquesta exposició s’ha muntat amb els treballs resultants d’un treball conjunt de  dues de les disciplines artístiques que es duen a terme a les aules de l’EME aprofitant les sinergies provocades per una mateixa temàtica.

Ja entrant al mes de juny, el dissabte 1, el grup de L’Art del Teatre planteja un circuit de quatre actuacions de micro-teatre en quatre ubicacions diferents: en l’Hotel Olot Centre “Secrets enterrats”, a la Perruqueria Art “Dracul’Art”, dintre la Biblioteca Marian Vayreda “La vida a la biblioteca” i a Can Trincheria “Un fet inesperat”.

A partir del 8 de juny, l’especialitat de Dibuix i Pintura, a l’Ermita de Sant Ferriol d’Olot, es podrà visitar un recull de treballs realitats en diferents tècniques apreses en aquest aller de l’escola.

I com a cloenda de tot aquest recorregut creatiu, el 20 de juny es presenta al Teatre Principal “La Festa de l’Impro amb Màgia de prop” en que es podrà gaudir de les capacitats interpretatives a través de la col·laboració de dues especialitats, la de ”Teatre i Improvisació” i la de “Interpretació i Màgia”.

 

 

  • EME imprimir-1
  • EME imprimir-2

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat