Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Inici de les obres del carrer Hospici, Plaça Mora i Antoni Llopis

Aquesta setmana començaran els treballs de preparació de les obres, que formen part del projecte de ‘Dinamització comercial, turística i urbana d’Olot des del centre històric’ finançat amb fons Next Generation. L’actuació es realitzarà en tres fases i es preveu que finalitzi a principis de setembre.

2 d'abril de 2024


L’Ajuntament d’Olot ha obtingut una subvenció dels Fons Next Generation EU que permetrà impulsar el comerç de proximitat i el Nucli Antic. És un dels únics 4 projectes que s’han concedit a tot Catalunya; es troba entre els més ben valorats i amb una de les aportacions econòmiques més importants (1,5M€).

Algunes de les actuacions que s’inclouen en aquest projecte és la peatonalització del carrer Antoni Llopis i Hospici i la millora de la plaça Mora amb la restauració de la font, la millora de les àrees de gestió de residus, la plantació d’arbrat i la millora de la il·luminació. Les obres començaran aquest mes d’abril.

Per garantir el bon funcionament dels treballs i assegurar l’accés als habitatges, comerços i equipaments situats en l’àmbit de les obres, s’han previst diferents fases (amb una durada i afectació diferent com trobareu detallada a continuació):

 

Fase Preparatòria | 7 dies de durada

Les obres començaran la primera setmana d'abril. En aquesta FASE PREPARATÒRIA (7 dies de durada), es col·locarà la senyalització provisional i els treballs consistiran en rebaixar les voreres del carrer Antoni Llopis, on ja no es podrà aparcar i quedarà tallat al trànsit de vehicles.

El carrer Antoni Llopis, en el tram comprès entre la sortida del pàrquing del núm. 6 (Clarel) i la cruïlla amb el carrer del Rengle, s’habilitarà perquè passi a ser de doble sentit de circulació. Caldrà accedir pel carrer Mulleras, Plaça de l’Hospital, Antoni Llopis, Rengle i fins a l’aparcament i/o residència. La sortida s’haurà de fer a través del carrer Antoni Llopis, Rengle i fins al Mulleras.

Mentre durin les obres, es traslladarà al carrer Lorenzana l’àrea de contenidors de recollida d’escombraries, la zona d’estacionament de motocicletes, un espai per a la càrrega i descàrrega de mercaderies, a més d’una plaça d’aparcament per a Persones amb Mobilitat Reduïda. A continuació, s’iniciaran la resta de fases.

 

FASE 1 | 3 mesos de durada

Els treballs afectaran el carrer Hospici, Plaça Mora i un tram del carrer Antoni Llopis, (des de la cruïlla amb el carrer Hospici i fins al pàrquing del núm. 6 (Clarel).

Per accedir al pàrquing o a la residència Montsacopa caldrà fer el recorregut següent: accés pel carrer Mulleres, Plaça de l’Hospital (tram que s’haurà invertit), carrer Antoni Llopis, carrer Rengle i fins al pàrquing o la residència Montsacopa.

La sortida s’haurà de realitzar a través del carrer Antoni Llopis, Rengle i fins al Mulleras.

 

FASE 2 | 3 setmanes de durada

La circulació de vehicles pel carrer Hospici en sentit cap a la Plaça Mora es farà amb normalitat. En aquesta fase, els treballs afectaran el carrer Antoni Llopis, tram comprès entre la sortida del pàrquing del núm. 6 (Clarel) i el carrer del Rengle.

Es veurà afectat l’accés i sortida dels pàrquings ubicats al carrer Antoni Llopis i l’accés i/o sortida de la residència Montsacopa. Les persones que disposin d’una plaça de pàrquing en aquest carrer cal que contactin amb la comunitat de propietaris amb qui l’Ajuntament està gestionant com donar resposta a aquesta situació.

 

FASE 3 | 3 setmanes de durada

A l’última fase, la circulació de vehicles pel carrer Hospici, Antoni Llopis i Plaça Mora es podrà fer amb normalitat, tot i que encara hi haurà treballs al carrer Antoni Llopis (des de la sortida del pàrquing de la Plaça Mercat fins a la cruïlla amb el carrer del Rengle).

Els vehicles que circulin pel carrer Antoni Llopis no podran girar cap al carrer del Rengle. Hauran de seguir recte cap a la Plaça Hospital (que s’haurà habilitat de sentit únic de circulació) i fins al carrer Mulleras.

Els usuaris dels pàrquings situats al carrer Antoni Llopis que hi vulguin accedir hauran de fer el recorregut següent: carrer Bisbe Lorenzana, Hospici i Antoni Llopis. La sortida serà a través del carrer Antoni Llopis, Plaça Hospital i carrer Mulleras.

 

NGfases_març.JPG

 

 

S’anirà informant de qualsevol canvi en el desenvolupament de les obres. Podreu seguir l’actualitat dels treballs a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot i les xarxes socials.

En cas de qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb l’Àrea de Territori al 972 279 124 o bé a la Policia Municipal al 972 27 91 33.

 

 

2.png

 Pla de Recuperació, Transformació y Resiliència - Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat