Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

La fira Orígens manté el seu lideratge i atrau milers de visitants

Amb tretze anys de trajectòria, Orígens demostra que continua en plena forma amb una edició que manté l’afluència de públic, reforça el vincle entre productors i cuiners i omple totes les activitats d’aquest cap de setmana a Olot.

23 de novembre de 2025


La Fira Orígens ha tancat aquest diumenge la seva 13a edició amb un balanç altament positiu i la satisfacció unànime per part de l’organització, el promotor, expositors i públic.

Al llarg del cap de setmana, la fira ha tingut un gran nombre de visitants i ha reforçat el seu paper de referent per als petits productors agroalimentaris catalans. Fins a les 18 h, unes 6.000 persones han passat pel Recinte Firal d’Olot, una xifra que confirma la bona salut de l’esdeveniment. Els expositors han valorat molt positivament la seva participació ja que han incrementat vendes respecte a l’edició anterior i han detectat noves oportunitats de negoci; a més, moltes parades han esgotat el producte. Segons les enquestes realitzades, la despesa mitjana de compra per visitant se situa al voltant dels 55 €.

 

Orígens a taula, un encert
La nova aposta culinària d’aquesta edició, “Orígens a taula”, ha estat molt ben rebuda pels visitants. Moltes persones han allargat la seva estada a la fira -un dels principals objectius de la iniciativa-, consolidant així aquesta incorporació com un dels elements més ben valorats d’aquesta edició.

 

Activitats amb aforament complet
L’Aula de Cuina ha mantingut una ocupació plena durant tota la jornada amb ponents com Marta Minoves (European Young Chef Award 2024) acompanyada de Maria Costa (L’Escairador); Pep Nogué i Sergi Arimany (La Canova del Puig, Begudà); Nandu Jubany (Can Jubany; Vacanal, Vic) i el seu ramader de confiança, Santi Tona; Martí Rosas (Ca la Maria, Llagostera) amb Martí Comas (Mas Ponsjoan, Calonge); i la família Juncà (Ca l’Enric, La Vall de Bianya), que ha estat l’encarregada de fer la sessió de cloenda. El tema central d’enguany, pagesos i cuiners, ha tingut una magnífica acollida tant per part del sector primari i el de la restauració com per part de les persones que han assistit a les activitats.

L’Aula de Tast també ha exhaurit totes les places, amb un tast de productes de Delit, el portal gastronòmic de la Garrotxa, un de botifarres catalanes conduït pel mestre xarcuter Josep Dolcet i un tast a cegues de productes del segell Girona Excel·lent.


Concurs de Botifarra Catalana

Aquest diumenge s’han lliurat els premis del 4t Concurs de Botifarra Catalana, organitzat amb la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. En aquesta edició hi han participat 19 botifarres procedents d’11 comarques catalanes.


Primer premi: Ramon Hernando Martínez d’ Hernando Xarcuters de Barcelona
Segon premi: Enric Rosell Gili de Ca l’Estevet d’Ordal
Amb un accèssit menció especial del jurat: Urbici Escudé Malagarriga d’Embotits Casolans Ca la Glòria-Casa Oms dels Hostalets de Balenyà

L’esdeveniment està promogut per l’Ajuntament d’Olot i compta amb el suport de la Diputació de Girona, el segell Girona Excel·lent i Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

 

 

  • 2 PHOTO-2025-11-23-11-51-20
  • 1 PHOTO-2025-11-23-17-37-56 copia
  • 9 PHOTO-2025-11-23-13-56-51
  • 7 PHOTO-2025-11-23-11-51-21

    + 5

  • 8 PHOTO-2025-11-23-13-56-51 copia
  • 4 PHOTO-2025-11-23-13-14-39
  • 5 PHOTO-2025-11-23-11-51-21 copia
  • 6 PHOTO-2025-11-23-18-44-26
  • 3 PHOTO-2025-11-23-12-26-48

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 2 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat