Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El Consorci de Promoció Turística Penedès visita la Garrotxa per conèixer el projecte Delit

El passat dijous 25 de setembre, el Consorci de Promoció Turística del Penedès va viure una jornada intensa a Olot i la Garrotxa per descobrir de prop el projecte Delit Gastronòmic i el seu paper en la promoció del producte local i la gastronomia del territori.

29 de setembre de 2025


Una jornada completa, del camp a la taula

La trobada va començar al Camp d’Atletisme dels Tussols amb la benvinguda de la regidora de Comerç de l'Ajuntament d'Olot, Gemma Canalies, que va aportar una mirada al futur des de DinàmiG. Tot seguit, es va presentar l’evolució del projecte Delit Gastronòmic que ja compte amb 360 establiments adherits, 36.000 visites anuals a la web i 1.780 seguidors a Instagram, la principal xarxa social del projecte.

També es van presentar accions impulsades en fires i esdeveniments com la presència a la Festa de Corpus d’Olot o l’Agrofest - la Festa de la Pagesia de la Vall d’en Bas, així com els objectius per l’any vinent. Des d’Oh! Garrotxa es va posar en valor la feina feta amb els productors a través de Fet al Parc i la CETS (Carta Europea del Turisme Sostenible).

Paral·lelament, durant el torn de la “paraula de productors”, La Marieta d’EcomTu i Cal Vigatà van explicar la seva experiència positiva amb el Delit així com el suport rebut des de DinàmiG i l’Ajuntament d’Olot per fomentar el producte local i la producció. Una visita que es va acompanyar aquesta estona amb coca de la Fogaina.

La jornada va continuar amb una visita al Mercat d’Olot, on es van conèixer establiments com Embotits Jordi Vilarrasa, que també va compartir un altre projecte de gran impacte positiu a la comarca, el Garrotxa Approp – l’aplicació de foment del consum local, en la que pots estalviar mentre compres de proximitat - i Peixos Miquel. Es va acabar la visita coneixent l’abast de les bústies refrigerades que disposa el mercat.

El recorregut va seguir a Can Batet, amb un tast de formatges, melmelades i cerveses de la comarca, abans d’anar a dinar a La Moixina. El xef d'aquest restaurant va compartir la seva visió sobre el tractament del producte i la cuina volcànica, mentre que des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es va posar en relleu la trajectòria que té la Garrotxa envers la valorització de la cuina i el producte.

La darrera parada de la jornada va ser a Porcs Casolans Corominas, on en Fermí va explicar la seva tradició familiar, el cicle tancat de producció i la vinculació amb el Mercat d’Olot, el Parc Natural de l’Alta Garrotxa i la CETS.

 

Un projecte amb futur

La visita va deixar una impressió molt positiva: els productors i tècnics del Penedès van conèixer el valor del producte local, la feina dels productors i el paper de Delit Gastronòmic en la connexió entre producte, restauració i comerç. Els assistents van tornar al Penedès amb la certesa que aquesta col·laboració tindrà continuïtat amb futures trobades.

Pròximament el projecte Delit formarà part de diverses accions més. A una de les taules de treball de la CETS, DinàmiG, Oh Turisme i FES Olot han organitzat una jornada destinada a productors “Comunica el valor dels teus productes” que tindrà lloc el dia 15 d’octubre en el marc de la Fira de Sant Lluc. Una segona acció d’educació, però per centres escolars és la que s’emmarca en la Setmana Bio - de l’11 al 19 d’octubre-, aprofitant aquestes dates s’organitzen dues activitats per 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’Eso: “d’on venen els productes que trobem al Mercat” i “cuidem la natura, cuidem la salut” amb 92 i 170 alumnes respectivament de 5 escoles diferents. Delit participarà també a la Fira de Sant Lluc i Orígens amb diverses accions de comunicació i difusió del projecte i, per tant, del producte de la Garrotxa.



Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 2 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat