Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Més de 200 estudiants mostren els seus projectes a la Fira STEAMakers del Robolot 2021

L’acte, que s’ha portat a terme davant de l’Ajuntament d’Olot, forma part de les activitats de cloenda del Robolot d’enguany que commemora el seu 20è aniversari.

 

28 de maig de 2021


Aquest divendres 28 de maig de 2021 finalitza la vintena edició del Robolot. Després que la situació sanitària derivada de la COVID-19 hagi obligat a celebrar el Robolot 2021 en un format totalment online, la organització ha pogut programar la Fira d’STEAMakers i l’acte de cloenda al Firalet d’Olot, en una jornada presencial a l’aire lliure que s’ha portat a terme davant de l’Ajuntament d’Olot.

 

Estudiants i Robòtica, un binomi de futur

La Fira STEAMakers és un espai de trobada d’estudiants d’ESO en la qual mostren els projectes de robòtica i programació educativa que han estat elaborant aquest curs . Els projectes estan basats en les propostes que se’ls ha fet des de Robolot Team i els estudiants han pogut mostrar-los a la ciutadania al llarg d’aquest matí.

Un total de 200 alumnes dels centres d’educació secundària INS Garrotxa, INS Montsacopa, IE Greda i IE Besalú han participat d’aquesta iniciativa que s’ha portat a terme de 10 a 12:30 h al Firalet d’Olot. Tots els veïns i veïnes que ho han desitjat han pogut passejar per les paradetes que s’han instal·lat en aquest espai i conèixer de prop els projectes. Un exemple dels projectes presentats és ‘SoyEdu’, la proposta d’un conjunt d’alumnes que s’han focalitzat en estudiar els aspectes de la fotosíntesi de les plantes de forma experimental, utilitzant sensors i programació didàctica. D’aquesta manera es pot comprovar que les plantes respiren i emeten gasos diferents (en major o menor mesura) en funció de la il·luminació, humitat, temperatura, etc convertint-se en u na forma sòlida i engrescadora d’aprendre.

 

Cloenda i fi d’etapa

Aquest mateix divendres, a partir de les 20:30 h, es donarà el tret d’inici a l’Acte de Cloenda del Robolot 2021. Un Robolot que ha arribat a la 20ena edició i que tanca així una etapa de 20 anys en la que ha nascut, crescut i s’ha convertit en un referent dins el món de la robòtica educativa. Durant l’acte de cloenda, els impulsors del Robolot presentaran una nova proposta de cara al 2022 que implicarà una reinvenció i internacionalització del certamen respecte al que coneixem fins ara.

L’acte de cloenda, també serà el marc d’entrega de premis del Robolot 2021 i de la presentació del projecte “Aprèn Iot mesurant la qualitat de l’aire”. Més de 200 centres educatius han treballat i treballen en la detecció de paràmetres de qualitat de l’aire com son l’NO2 o les micropartícules en suspensió i que estan relacionats amb a salut de les persones. Aquest i altres projectes, a més d’explicar-se i mostrar-se en directe, els podran visualitzar tots els assistents a l’acte a partir d’un simple codi QR que es podrà llegir amb qualsevol Smartphone.

La projecció de mappings a la façana de l’Ajuntament d’Olot sota el lema ’20 anys de Robolot’, posarà el punt i final a aquesta edició.

 

 

  • Autoria: @Leeksonfilms
  • Robolot_7
  • Autoria: @Leeksonfilms
  • Autoria: @Leeksonfilms

    + 2

  • Robolot_5
  • Robolot_6
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat