Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Campanyes, programes i plans
Inici >

Vehicles elèctrics

Plans

Observacions

L'Ajuntament d’Olot ofereix 2 estacions de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics a la via pública perquè en facin ús la ciutadania i les empreses que ho necessitin.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les accions aprovades pel Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i pel Pla de mobilitat i s’orienta a la reducció d'emissions i de contaminació associades a la utilització de vehicles amb gasolina i dièsel dins la ciutat d’Olot. 

La recàrrega és gratuïta.

 

Ubicació i tipus d'estacions de recàrrega


ESTACIÓ 1 – Zona Oest
Aparcament del B-crek
L’estació permet una connexió amb els següents connectors: 50 kW CCS - 50 kW CHAdeMO - 43 kW AC Mennekes.
En considerar-se una càrrega ràpida, el temps màxim d’estacionament i càrrega és de 30 minuts. A l’estació hi ha una segona plaça destinada a un vehicle elèctric que estigui a l’espera de la recàrrega.


ESTACIÓ 2 – Zona Est
Aparcaments públics carrer Zamenhoff
L’estació permet una connexió amb els següents connectors: 50 kW CCS - 50 kW CHAdeMO - 43 kW AC Mennekes. En considerar-se una càrrega ràpida, el temps màxim d’estacionament i càrrega és de 30 minuts. A l’estació hi ha una segona plaça destinada a un vehicle elèctric que estigui a l’espera de la recàrrega. 

 

Com s'utilitzen les estacions de recàrrega?
Per accedir a l’estació de recàrrega es podrà utilitzar una targeta RFID expedida per l’Ajuntament d’Olot o per l’Ajuntament de Barcelona/LIVE, o bé mitjançant l’aplicació mòbil d'Electromaps.
La recàrrega és gratuïta.

 

On s'aconsegueix la targeta i on us podeu informar?

 • La targeta de persona usuària del vehicle elèctric la tramitarà i la lliurarà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament d’Olot.
  Horari d’oficina: de 8 a 17:45 hores, de dilluns a dijous i de 8 a 14:45 hores els divendres (excepte dies festius).
  Telèfon d'informació: 972 27 91 01
  Caldrà omplir el formulari d’alta i lliurar la documentació. La persona usuària rebrà, al mateix moment, la targeta de recàrrega.

  Documentació que cal aportar conjuntament amb la sol·licitud:
  • DNI, NIE o passaport del titular
  • Permís de circulació del vehicle associat a la targeta
  • Fitxa tècnica del vehicle

 

 

Altres avantatges en l’ús dels vehicles elèctrics


A la ciutat d’Olot, hi ha una bonificació del 75% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) durant l'any d'adquisició del vehicle nou, per als vehicles totalment elèctrics i quan la seva potència fiscal sigui inferior als 16 HP en els turismes o la cilindrada sigui inferior als 500 cc, en el cas de les motocicletes. 

 


Més informació del tràmit de bonificació del IVTM.


Els vehicles elèctrics gaudeixen d’una bonificació del 100% de la quota de pagament de la zona blava i verda en alguns municipis de Catalunya.


Podeu consultar altres avantatges en l’ús dels vehicles elèctrics a la web de la Plataforma LIVE o de l’Institut d’Energia de Catalunya.

 

 

 • Recarga_Punt_Vehicles_Eletrics
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat