Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Eleccions
Inici >

Sliders Web Nova (21).jpg

 

ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU 

El diumenge 9 de juny està previst que se celebrin Eleccions al Parlament Europeu.

 

Aquest dimarts dia 16 d’abril s’ha publicat el RD 363/2024, de 9 d’abril, pel qual es convoquen eleccions de diputats i diputades al Parlament Europeu que es celebraran el diumenge dia 9 de juny (BOE núm. 93).

 

 • Els ciutadans de la UE, no espanyols, residents a Espanya, podran votar a les Eleccions al Parlament Europeu de 9 de juny de 2024 si estan inclosos en el cens electoral i són majors d’edat el dia de la votació.
 • Per a la inclusió en el cens es requereix la inscripció prèvia en el Padró municipal d’habitants i haver manifestat la seva voluntat d’exercir el dret de sufragi actiu en les Eleccions al Parlament Europeu a Espanya. 

 

Requisits

 

 • Nacional d’un estat membre de la Unió Europea (*).
 • Ser major de 18 anys en el dia de les eleccions (09 de juny de 2024)
 • Estar empadronat a Olot
 • Document d’identitat o passaport del seu país i el certificat de registre de ciutadà de la UE

 

(*) Ciutadans nacionals de/d’: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania i Suècia.

 

 

 

Dret de vot


 

 

En aquestes eleccions poden votar els electors espanyols residents, els electors espanyols residents-absents (resideixen a l’estranger) i els electors de la Unió Europea residents a Espanya que hagin manifestat la seva intenció de vot a Espanya.

 

 • Els electors espanyols residents i els electors de la Unió Europea residents a Espanya poden votar a la mesa electoral o sol·licitar el vot per correu des d’Espanya per internet o en qualsevol oficina de Correus. Els electors espanyols residents que es trobin temporalment a l’estranger poden votar des del seu país de residència temporal, sol·licitant-ho en els consolats.
 • Els espanyols residents-absents que viuen a l’estranger, des de l’Oficina del Cens Electoral enviarà d’ofici la documentació per al vot, sense necessitat de sol·licitud prèvia i podran votar per correu o dipositar el seu vot a l’urna que hi haurà en els llocs habilitats. Si es troben temporalment a Espanya podran votar per correu sol·licitant-ho en qualsevol oficina de Correos.

 

 

Calendari electoral


 

 Les dates previstes són:

 

 • Data de tancament del cens: El dia 1 de febrer de 2024.
 • Exposició del cens electoral provisional: Del 22 al 29 d’abril de 2024.
 • Exposició de seccions, locals i meses electorals: Del 22 al 28 d’abril de 2024.
 • Termini per a la sol·licitud del vot per correu per als residents: Del 16 d’abril al 30 de maig de 2024.
 • Termini per a enviar el vot per correu: No més tard del 5 de juny de 2024.
 • Presentació de candidatures: Del 3 al 8 d’abril de 2024.
 • Publicació de les candidatures presentades: Dia 8 de maig de 2024 .
 • Publicació de les candidatures proclamades: Dia 14 de maig de 2024.
 • Sorteig de formació de les meses: De l’11 al 15 de maig de 2024.
 • Publicació dels locals i llocs públics per a la campanya: Del 17 d’abril a l’1 de maig de 2024.
 • Campanya electoral: Del 24 de maig (a les 00:00h) al 7 de juny de 2024.
 • Eleccions: Diumenge dia 9 de juny de 2024.

 

 

 

Cens electoral


 

El cens electoral s’ha tancat a data 1 de febrer de 2024 i recull els moviments comunicats pels ajuntaments, consolats i registres civils fins el dia 30 de gener de 2024.

En aquest cens no es tindran en compte els canvis de circumscripció electoral dels electors que resideixen a l’estranger produïts a partir del dia 16 d’abril de 2023. El cens s’exposarà del 22 al dia 29 d’abril, per tal que els electors puguin consultar-lo i, si ho consideraven oportú, presentar reclamacions contra les seves dades censals a través dels ajuntaments, consolats o directament a les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral (C. DE CAP DE CREUS N.4-6, baixos, 17005 GIRONA)

 

Aquest servei de consulta estarà situat a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot (passeig del Bisbe Guillamet, 10, planta baixa) en el següent horari d’atenció al públic:

 

| De dilluns dia 22 al dijous dia 25 d’abril: de 8 a 17:30 h

| Divendres dia 26 d’abril: de 8 a 14 h

| Dilluns dia 29 d’abril: de 8 a 17:30 h

 

La persona interessada s’haurà d’identificar amb l’aportació del DNI o passaport o el permís de conduir. No obstant això, caldrà tenir en compte que si considera oportú presentar reclamació contra alguna dada personal, caldrà que en el document aportat hi constin les dades correctes.

La consulta també es podrà realitzar per mitjans informàtics, prèvia identificació de la persona interessada amb sistema Cl@ve o certificat digital o qualsevol certificat reconegut per l’Instituto Nacional de Estadística i accedint al següent enllaç.

 

| Per a qualsevol consulta es pot enviar un correu electrònic a estadistica@olot.cat posant com a assumpte: “Eleccions”.

 

 

 

Cercador col·legi electoral 


 

Introduïu l'adreça on esteu empadronats al següent cercador per saber quin és el vostre col·legi electoral d'Olot. El resultat que es mostri serà correcte sempre que hàgiu estat empadronat/da a l'adreça fins a la data de tancament del cens electoral. 

Nom del carrer, avinguda, plaça, passatge:
Col·legi electoral:
Mapa del col·legi electoral:
| Cal introduir el nom de la via, sense introduir la tipologia de via urbana.

 

 

Vot per correu


 

Els espanyols residents a Espanya que vulguin votar per correu hauran de sol·licitar-ho del 22 al 29 d’abril de 2024.

 

Les formes possibles de presentar la sol·licitud són:

 1. Per internet, amb certificat electrònic, accedint a la web de Correos, https://www.correos.es/es/es/particulares/para-el-ciudadano/voto-por-correo
 2. Emplenant una sol·licitud en paper, la qual està disponible en qualsevol oficina de Correos d’Espanya i dirigir-la a la Delegació Provincial de l’Oficina del Censo Electoral de la seva província d’inscripció (si és Girona: Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral – CAP DE CREUS N.4-6, baixos, 17005 GIRONA). Cal signar la sol·licitud i comprovar que el funcionari de Correos hi posa la data i el segell.
 3. Emplenant la sol·licitud de vot per correu. Formulari web de sol·licitud de vot per correu, sense necessitat d’accés amb Cl@ve, a la següent adreça de la seu electrònica de l’Oficina del Censo Electoral: https://sede.ine.gob.es/censoElectoralTramitesVxCWeb?cierre=0000467

El termini per a enviar el vot a la mesa electoral on es figuri inscrit és no més tard del dia 5 de juny. En el moment d’enviar el vot, cal introduir el certificat d’inscripció al cens.

En el cas de presentar la sol·licitud de vot per correu davant qualsevol oficina de Correos, caldrà portar dues impressions ja que el funcionari de Correos haurà de segellar les dues còpies amb la data de presentació.

És important recordar als electors que sol·licitin el vot per correu que no podran votar personalment a la mesa electoral.

 

 

 

Sol·licitud d'exclusió de les còpies del cens electoral


 

La sol·licitud d’exclusió de les còpies del cens electoral és un tràmit que els electors poden realitzar en qualsevol moment i té caràcter permanent, si no es presenta una nova sol·licitud d’inclusió.

No obstant això, si no es vol rebre propaganda electoral en aquestes eleccions:

 

Termini sol·licitud: Fins el dia 29 d’abril.

Qui ho sol·liciti a partir del dia 29 d’abril tindrà efectes en properes eleccions.

 

Formes presentació imprès específic:

 

 

 

Vot accessible per a persones amb discapacitat visual


 

Les persones amb discapacitat visual que coneguin el sistema de lectoescriptura Braille i tinguin reconegut un grau de minusvalidesa igual o superior al 33 per cent o siguin afiliats a l’ONCE podran sol·licitar el lot de votació accessible al Ministeri de l’Interior.

 • S’ha de sol·licitar prèviament.
 • El termini comença el dia 16 d’abril i finalitza el dia 13 de maig.
 • La sol·licitud es tramita a través del telèfon gratuït 900 150 000
 • Horari: de dilluns a divendres de 09:00 a 17:30 hores i dissabtes de 09:oo a 14:00 hores.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç de la web del Ministerio del Interior.

 

 

 

Resultats electorals


 

urna.jpg

 

 

 

Vot per correu


 

sobre_cel.jpg

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat