Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Aquest divendres es celebra a Olot la 3a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines amb el títol de Ciutat i Joves

22 de novembre de 2019


Olot acull aquest esdeveniment que vol oferir un espai de reflexió a les persones tècniques, dinamitzadores, professionals, polítiques, estudiants... relacionades o interessades pels àmbits de Joventut i/o Educació en l’àmbit local.

 

La presentació de l’acte ha anat a càrrec de l’Alcalde d’Olot, Pep Berga, i de la Secretaria General de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, Marina Canals. El pedagog, periodista i escriptor Jaume Funes realitzarà la conferència “Quan els joves, diversos i digitals, no troben lloc a la ciutat adulta” i la jornada finalitza amb una taula rodona conduïda pel periodista Pau Masó i animada per en Pep Montes, consultor en polítiques de joventut i els joves garrotxins Ikram el Barrad i Mallol Codony.

 

Els objectius de la XCECG són compartir experiències de les viles i ciutats entorn al model i els objectius de la Carta de Ciutats Educadores, fer extensives les propostes de Ciutats Educadores a altres municipis de les comarques gironines, impulsar intercanvis sobre temàtiques relacionades amb els principis de la Carta entre els municipis de les comarques gironines i tenir en compte les línies de treball de l’AICE per determinar els compromisos i propostes de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines i, al mateix temps, compartir amb l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) el treball de la nostra xarxa.

 

Durant aquest any 2019 la ciutat d’Olot ha assumit la secretaria de la XCECG i passarà el testimoni a Palafrugell que assumirà aquesta tasca durant l’any 2020.

 

Les ciutats i viles que formen part actualment de la XCECG són: Girona, Figueres, Palafrugell, Vall d’en Bas, Salt, Cassà de la Selva, Banyoles, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro, Palamós, Castell d’Aro, Ripoll i Olot.  Els municipis de Sant Hilari Sacalm i Maçanet de la Selva estan fent els tràmits per incorporar-s’hi properament.

  • OlotCiutatEducadora1_.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat