Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Activa l'Estiu

Coberta Guia Estiu 2020

2 de juny de 2020


Avui dimarts ha vist la llum la nova “Guia Activa l’Estiu”, elaborada per l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa. Es tracta de la quinzena edició d’aquesta publicació que recull les activitats d’estiu organitzades pels ajuntaments de la Garrotxa a més d’entitats i empreses adreçades a infants i joves menors de 18 anys. Aquest any, amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, aquesta guia es publica amb unes setmanes de retard en relació a edicions anteriors i condicionada a què el territori es trobi en Fase 3 del procés de desconfinament, per poder dur a terme les activitats que recull.

 

La guia s’estructura en una primera part, amb totes les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot al seu programa “Estiu Riu” i seguidament, i per ordre alfabètic, apareixen les activitats de dotze municipis de la comarca. Les propostes recollides a la guia obren un gran ventall d’opcions a les famílies. Hi trobaran activitats que ja són un clàssic de l’estiu a la Garrotxa, com les Brigades d’estiu, els Camps de treball o els Casals esportius, però també n’inclouen de noves, com els Casalets per als més petits (per als nascuts a l’any 2017 i que es realitzaran en algunes escoles bressol) o casals enfocats al patrimoni natural, per donar resposta a la consciència ecologista dels més joves. Teatre, robòtica, voluntariat, expressió pràctica, creativitat, pintura, dansa, informàtica, bioconstrucció o anglès altres de les disciplines de les que s’ofereixen activitats a la present guia.

 

Amb motiu de la pandèmia i seguint les directrius establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, les activitats programades propiciaran el manteniment de la distància física, però amb un criteri educatiu. Malgrat les dificultats que comporta aquesta mesura, des dels ajuntaments s’ha considerat molt importat poder oferir activitats de lleure per a la infància i l’adolescència de la Garrotxa, tot i l’esforç i imaginació necessari per oferir activitats de qualitat, educatives i compatibles amb aquests requeriments sanitaris. A més, els monitors i responsables incidiran en el manteniment de les mesures d’higiene personal, com són el rentat de mans. Els serveis de menjador es podran realitzar seguint el protocol publicat per la Secretaria de Salut Pública, així con la utilització de banys, zones comunes o dormitoris, que es netejaran seguint, també, el protocol establert a tal efecte. D’acord amb les directrius de les autoritats sanitàries, es prendran totes les mesures possibles i recomanades davant la COVID-19 per evitar qualsevol risc, tant pel que fa referència a les activitats de la Guia com en qualsevol altra activitat fora de casa, amb l’objectiu d’oferir una oferta de qualitat i innovadora per aquest estiu.

 

Cal destacar que l’educació en el lleure en aquest període de desconfinament és essencial per acompanyar emocionalment als menors de 18 anys i ajudaran a treballar les seves propostes, pors i inquietuds davant d’una situació viscuda totalment nova. La Guia d’Activitats d’Estiu de la Garrotxa pretén oferir aquesta oportunitat a les famílies i propiciar el retrobament dels més joves amb els seus companys.

 

En relació a les dates d’inscripció a les activitats i el procediment per formalitzar-la, a la guia es detalla tota la informació per a cada activitat proposada. A partir d’avui, la guia es pot consultar a la pàgina web de l'IME. Consulta aquí.

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat