Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El TPO avança l'entrada a l'horari d'estiu

TPO1

12 de juny de 2020


Amb de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19, una de les mesures decretades va ser l’obligatorietat de reduir els viatges i serveis de transport públic, així com les restriccions de mobilitat i la seva oferta. En el cas del Transport Públic d’Olot (TPO), el 15 de març l’Ajuntament d’Olot va haver de reduir fins al 50% els viatges habituals. Durant els dies de Setmana Santa, el Transport Públic va funcionar al 25% de la seva capacitat, adaptant-se a les necessitats del moment i durant les setmanes del confinament total, el TPO va passar a ser gratuït.

 

Des de l’inici de la pandèmia i amb el tancament de les escoles, el TPO ha reduït el número de viatgers que han arribat a ser entre el 5% o 10% dels usuaris dels mateixos mesos de l’any anterior. Únicament ha estat a partir del mes de maig amb l’ingrés a la fase 1 del desconfinament i la incipient reobertura d’activitats comercials i empresarials que el servei ha començat a recuperar lleugerament el nombre d’usuaris arribant a un 16%. Concretament aquestes últimes setmanes, els autobusos de transport públic d’Olot la xifra ha pujat fins a prop del 30%, tot i que continua suposant una davallada en comparació amb les dades del 2019 (per exemple, la setmana passada, la primera en fase 2, la demanda va ser del 16% global, del 30% sense escolars, tenint en compte que estan en funcionament un 50% del que seria l’oferta habitual).

 

Arran d’aquesta situació i donat que les escoles no funcionen amb normalitat, des de l’Ajuntament d’Olot s’ha determinat fer un canvi i avançar al dilluns 15 de juny l’entrada de l’horari d’estiu del TPO que s’havia d’activar l’1 de juliol. Per això, a partir de la setmana que ve i coincidint amb l’entrada a la fase 3, el servei de TPO d’Olot funcionarà al 77% de la seva oferta, tal com és habitual en la temporada d’estiu. D’aquesta manera, des del 15 de juny i fins al pròxim mes de setembre, s’aplicarà l’horari d’estiu amb les reduccions pertinents dels viatges en determinades línies. 

 

Recordem que, com a mesura de prevenció davant la COVID-19, els usuaris del transport públic han de portar obligatòriament mascareta. També cal tenir en compte les mesures de distanciament entre passatgers: en un autobús urbà es poden ocupar totes les places amb seient i pel que fa a possibles usuaris de peu com a molt cal que es compleixin les dues persones cada metre quadrat.

 

Tots els horaris i modificacions podeu consultar-los a la pàgina web de Teisa  http://www.teisa-bus.com/ca/tpo on s’actualitzen periòdicament, s’anuncien les afectacions i els canvis d’última hora.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat