Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

La Consellera d'Empresa i Coneixement a Olot

NoelOlot_.jpg

10 de juliol de 2020


La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Angels Chacón, ha visitat avui Olot. Després d’una reunió sobre diferents temes de ciutat, ha assistit a la presentació de la nova planta de Noel a Olot.

 

Amb aquesta nova fàbrica, l’empresa donarà un gran impuls a la seva divisió de productes frescos, una de les seves principals àrees de negoci, amb la construcció d’una nova planta de prop de 15.000 m2 al polígon industrial Pla de Baix (antigues instal·lacions de Cartolot). Suposarà la creació de 200 nous llocs de treball, 50 dels quals amb qualificació superior, significant un pas més de la companyia en la seva aposta decidida pel territori. La fàbrica, que suposarà una inversió del voltant de 25 milions d’euros, acollirà, exclusivament, l’activitat d’especejament, envasat i congelació de carn de porc; mentre que la producció de productes filetejats i elaborats es mantindrà a les actuals instal·lacions dedicades a la producció de productes frescos que la companyia té al mateix municipi, i que es veuran també beneficiades disposant de més espai efectiu per ampliar la seva capacitat.

Les obres de construcció de la nova planta acaben de començar i està previst que s’estenguin durant aproximadament un any, finalitzant el juny de 2021. Una vegada estigui construïda, la fàbrica tindrà distribuïda la seva superfície en dues plantes: una planta baixa de 12.060 m2 i una primera planta de 2.883m2. La planta baixa acollirà, principalment, la zona de producció i comptarà amb sala d’especejament, càmeres de canals, pernils i expedició, i molls d’expedició, per a productes frescos; obrador, càmera i magatzem, per a l’envasat; i 5 túnels de congelació, obrador, càmeres de congelació amb capacitat per a 4.000 pallets, i molls d’expedició, per a productes congelats. A la primera planta és on s’ubicaran les oficines i, la resta dels espais repartits entre els dos nivells acolliran el menjador per als empleats, vestuaris i zones de manteniment, entre altres instal·lacions.

La nova fàbrica estarà equipada amb les últimes tecnologies destinades a la producció i comptarà amb totes les mesures i protocols necessaris per garantir la màxima qualitat i seguretat alimentaria dels productes. Precisament, la qualitat i la seguretat alimentaria són pilars estratègics de Noel en totes les seves àrees d’activitat, i pels quals l’empresa ha estat reconeguda amb l’obtenció dels certificats més exigents tant a nivell nacional, com internacional. La nova planta també incorporarà aparcament per a treballadors i per a ús dels usuaris del camp de futbol del Morrot.

Una reunió amb el sector turístic i una trobada amb EURAM Garrotxa en temes d’innovació són altres dels actes de l’agenda de la consellera d’aquest divendres a Olot.  

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat