Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Nova campanya especial de donació de sang a Olot

Comunicació
CampanyaEspecial_DonacioSangOlot

24 de juliol de 2020


Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per als pacients dels hospitals un cop superat l’estat d’alarma per la COVID-19.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals, s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos per la pandèmia. Per això, ara, és més necessari que mai poder disposar de reserves de sang davant les 1.000 donacions de sang diàries o superiors que calen a tot Catalunya a causa de l’alta activitat transfusional.

En aquest sentit, tal com destaquen des del Banc de Sang, Olot és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Concretament el passat mes de maig, la ciutat ja va acollir una campanya especial de donació. Ara, els pròxims 7 i 8 d’agost, el municipi tornarà a acollir una altra campanya especial al Pavelló Firal. Concretament es portarà a terme el divendres 7 d’agost de 16 a 21h i el dissabte 8 d’agost de 10 a 13:30 i de 16 a 20:30 hores.

Per participar, cal que els donants de sang reservin hora des del web www.donarsang.gencat.cat.

 

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat