Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Sant Jordi d'Estiu a Olot

Comunicació, Literatura, Llengua
SantJordi_Olot

23 de juliol de 2020


Tal com es va anunciar el passat mes d’abril, la festa literària i de les roses de Sant Jordi es porta a terme aquest dijous, 23 de juliol. A Olot, l’Ajuntament ha estat treballant al llarg de les passades setmanes amb tots els actors i entitats implicades per aconseguir poder dur a terme aquesta diada, ajornada per l’estat d’alarma de la COVID-19.

Seguint les mesures i recomanacions del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, l’Ajuntament d’Olot ha previst una celebració especial, reduïda únicament a professionals i on es posarà, en primer lloc i per davant de tot, les mesures de seguretat i prevenció per evitar contagis pel coronavirus.

La gran majoria de parades s’han instal·lat al Firal d’Olot. Des de les 10 h del matí i fins a les 9 del vespre, les veïnes i veïns hi podran trobar els llibres i roses de 6 parades: Abacus, Floristeria Sandra, Edicions Bassegoda, Editorial Oliveras, Llibreria Irene i Llibreria Drac. Al mateix temps, la Llibreria Arcadia situada al carrer Panamà número 15 i Natura Flors, a l’avinguda Reis Catòlics número 10, també s’han sumat a aquest Sant Jordi d’estiu i instal·laran les parades davant dels seus establiments.

Les representacions culturals, en totes les seves formes, no podien mancar en aquesta festivitat. Per això, des de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot s’ha programat a les 18 h al pati de l’Hospici l’espectacle d’improvisació interactiu i d’humor ‘Comando llibres’ de la mà de Teatre Impro. A partir dels llibres que portin els assistents, els actors i actrius desenvoluparan històries i converses a dalt de l’escenari. Per això, s’anima als veïns i veïnes a portar llibres a l’espectacle. L’entrada és gratuïta però s’ha limitat l’aforament per evitar aglomeracions; seguint les mesures de seguretat per la COVID-19. 

En aquest sentit, des de l’Ajuntament d’Olot es fa una crida a la coresponsabilitat per poder celebrar aquest Sant Jordi d’estiu amb les màximes precaucions. En primer lloc, es recorda l’ús obligatori de mascareta, la necessitat de seguir les indicacions i senyals marcades pel que fa als torns, mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre les persones, evitar el pagament en metàl·lic en la mesura del possible i desinfectar-se les mans fent ús de gel hidroalcohòlic abans de manipular qualsevol element de les parades. 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat