Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

En marxa dos itineraris d'innovació per a la indústria garrotxina

Es tracta de programes de formació adaptada i assessoraments personalitzats per a empreses industrials de la comarca amb l'objectiu de renovar i optimitzar els seus sistemes de gestió i dotar-los d'eines per guanyar eficiència. 

1 d'octubre de 2020


El Campus Garrotxa, la FES i l’agència DinàmiG aposten conjuntament per un programa de formació adaptada i assessoraments personalitzats per a empreses industrials de la comarca amb l’objectiu de renovar i optimitzar els seus sistemes de gestió i donar-los eines per guanyar eficiència.

El divendres 9 d’octubre engega el primer itinerari amb una conferència inaugural en línia sobre “Lean Manufacturing”.

Entitats públiques i associacions empresarials, integrades per Campus Garrotxa, la Fundació d’Estudis Superiors i l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa – DinàmiG, sumen esforços per oferir un programa gratuït d’innovació adreçat directament a empreses industrials del territori, avalat pel mateix teixit empresarial i destinat a implementar millores en la gestió mitjançant sessions de formació presencials a Can Monsà i assessoraments individualitzats a les mateixes empreses. L’objectiu és que les empreses apliquin millores en els processos productius, la gestió d’estocs, la revalorització de la cadena de subministraments, la reducció o reaprofitament de passius, sense necessitat d’inversions.

El projecte començarà el proper divendres 9 d’octubre amb el primer itinerari dedicat al Lean Manufacturing. El segon itinerari, sobre Lideratge i Gestió d’equips, s’inicia el 6 de novembre, i té per objectiu treballar eines de millora en la gestió dels recursos humans de les empreses.

Cada itinerari, seguint una lògica d’embut, acompanyarà les empreses cap a la implantació de millores i es dividirà en 3 etapes: 

  1. La primera etapa es realitzarà de manera telemàtica i serà liderada pel Campus Garrotxa, qui convocarà obertament totes les empreses que detectin una necessitat de millora en la seva gestió a una conferència dirigida per un consultor o consultora experta. Serà una sessió de 2 hores, en línia, on les empreses podran familiaritzar-se amb els conceptes. L’objectiu és que se sentin interpel·lades pels avantatges competitius d'innovar en la gestió del seu negoci.
  1. La segona etapa constarà de 3 sessions de formació presencial a la Fundació d’Estudis Superiors (FES). Aquí, el mateix consultor o consultora impartirà classes adaptades a les empreses participants per treballar amb un coneixement més profund de les pròpies problemàtiques i possibles solucions. Aquestes formacions estan previstes per a unes 20 empreses assistents.
  1. L’última etapa consistirà en sessions d’assessorament personalitzat que s’oferiran a una selecció de les empreses participants a les sessions formatives a partir de sessions individualitzades amb el consultor/a expert. Aquestes sessions es portaran a terme en els dies i horaris acordats entre empresa i consultor/a i estaran destinades a implantar canvis reals tot millorant l’organització o els processos de cada empresa.

Aquest projecte compta amb el finançament de la Diputació de Girona com a projecte singular de desenvolupament econòmic local i neix amb la voluntat de seguir acompanyant més empreses a partir del 2021. Totes les empreses interessades poden inscriure’s als següents enllaços:

Itinerari de Lean Manufacturing: https://fes.olot.cat/?p=12468

Itinerari de Lideratge i Gestió d’equips: https://fes.olot.cat/?p=12487

 

 

  • Presentacio_FES.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat