Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

KREAS constata un augment de l'interès dels joves pel sector alimentari a Olot

La Fundació KREAS inicia una nova promoció en la indústria alimentària amb un augment del 40 % d’alumnes i després d'haver estat guardonada aquest 2020 als Premis #FPCAT, en la categoria de millors centres de Catalunya.

8 d'octubre de 2020


Aquest passat mes de setembre ha començat a Olot un nou curs acadèmic amb la setena promoció de futurs tècnics superiors de processos i qualitat en la indústria alimentària. Gràcies al model 100% dual que imparteix la Fundació KREAS, tots els alumnes combinen l’aprenentatge teòric a l’aula amb l’aprenentatge pràctic i de treball efectiu a l’empresa, motiu pel qual la Fundació KREAS ha estat guardonada aquest 2020 als Premis #FPCAT, en la categoria de millors centres de Catalunya.Un total de vint-i-un alumnes han superat un procés de selecció i abans de finals d’any s’incorporaran progressivament en diferents indústries alimentàries. Una de les dades que ha pogut constatar la Fundació KREAS enguany és l’augment de l’interès dels joves per treballar al sector alimentari.

El sector alimentari, un dels sectors essencials de l’economia catalana, ha tingut un paper clau durant la crisis sanitària provocada per la COVID-19. Les indústries alimentàries amb les que col·labora la Fundació KREAS no només han mantingut sinó que han augmentat la plantilla per poder donar resposta a l’augment de la demanda dels seus productes. El fet de mantenir l’activitat i els llocs de treball durant aquests mesos ha comportat una millora de la reputació social del propi sector despertant un major interès entre els joves per formar-se i treballar en aquest àmbit.

Un altre repte important que ha hagut d’afrontar la Fundació KREAS ha estat un procés accelerat de digitalització i de formació online al qual s’ha hagut d’adaptar de forma immediata, tant per la finalització del curs anterior, com en la preparació pel nou curs així com per la resta d’accions formatives que s’han fet durant l’estiu

Aquest curs 2020-21, marcat per la pandèmia de la COVID-19, KREAS ha activat un protocol de prevenció de contagis i d’actuació en cas de detecció d’algun cas positiu. L’accés a les instal·lacions i les classes presencials es realitzen amb les màximes mesures de prevenció, mantenint  la distància de seguretat en tot moment, l’ús de la mascareta i la neteja i desinfecció de mans i d’instal·lacions de  manera sistemàtica. La comunicació amb l’empresa també està essent fonamental per a la possible detecció de casos. Per ara no s’ha detectat cap cas positiu.

Tenint en compte les anteriors promocions, Kreas ha format prop d’un centenar de tècnics de processos i qualitat en la indústria alimentària. El 100% d’aquests alumnes han seguit el model dual Kreas que inclou un contracte laboral amb una empresa del sector de 2 anys de durada més l’obtenció de la titulació. Acabats els estudis de les cinc promocions que ja han finalitzat la formació, un 76% dels alumnes es van incorporar al mercat laboral amb contractes indefinits, ja sigui en la mateixa empresa on havien fet la formació dual o en altres indústries del sector alimentari. La resta, un 24 % es van incorporar amb contractes temporals o bé han decidit seguir estudiant i posposar per més endavant l’entrada al mercat laboral.

Els alumnes de les primeres promocions de Kreas estan ja actualment ocupant càrrecs de responsabilitat i llocs de treball clau en diferents empreses del sector alimentari.

El cicle formatiu de grau superior és només una part de les accions que realitza la Fundació  Kreas, hi ha un altre volum important d’alumnes que es formen a través dels certificats de professionalitat i també de la formació contínua. En total, en aquests sis anys, més de 960 alumnes s’han format a les aules Kreas i s’han impartit més de 22.000 hores de formació.

 

  • Fundacio_Kreas_InteresSectorAlimentari_Olot.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat