Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

L'Ajuntament d'Olot congelarà els impostos i les taxes municipals per al 2021

El Consistori congelarà les Ordenances Fiscals per ajudar les famílies i els sectors econòmics més afectats per la COVID-19 i, a part, assumirà el cost de la recollida d'escombraries aportant 381.000 euros perquè els veïns no vegin augmentada aquesta taxa.  
 

22 d'octubre de 2020


L’Ajuntament d’Olot ha decidit congelar les taxes i els impostos municipals per al 2021. L’alcalde Pep Berga i la regidora d’Hisenda Montse Torras han anunciat la mesura aquest dijous, després de la Junta de Portaveus. L’alcalde Pep Berga ha assegurat que la decisió respon a “la voluntat d’estar més que mai al costat de les famílies i als sectors econòmics més perjudicats per la crisi de la COVID”. De la seva banda, la regidora d’Hisenda, Montse Torras, ha remarcat que l’Ajuntament assumirà el cost de les taxes municipals que, com la de recollida d’escombraries, no cobreixen el cost del servei. En aquest sentit, el Consistori aportarà 381.000 euros per tal que els veïns i les veïnes d’Olot no vegin augmentat el cost d’aquesta taxa de cara al 2021 en un moment de màxima complexitat com l’actual.


Aquesta quantitat se sumarà als 1.500.000 euros que l’Ajuntament d’Olot ha assumit, fins al moment, dins les accions oportunes per fer front a la COVID-19 i a ajudar a diferents col·lectius. Formen part d’aquesta partida el fons social de 295.000 euros i els 205.000 euros amb el que, a través del fons econòmic s’ha donat suport -amb els anomenats Ajuts Olot 500- als negocis que han hagut d’aturar la seva activitat durant l’estat d’alarma. En aquests mesos de pandèmia, l’Ajuntament d’Olot ha deixat d’ingressar 700.000 euros per conceptes com la taxa d’ocupació de via pública, les quotes de les escoles bressol, entre altres.  


La proposta d’Ordenances Fiscals per al 2021 -que es preveu que es portin per a la seva aprovació al ple del dijous 29 d’octubre-, mantindran bonificacions en diferents àmbits com són les escombraries, l’impost vehicles, IBI, ICIO i plusvàlues per un import superior als 700.000 euros.


Segon any amb la possibilitat d’acollir-se a la tarifa plana d’impostos

 

Amb la voluntat de facilitar al màxim als ciutadans el pagament dels tributs l’Ajuntament d’Olot impulsa de cara a l’any que ve la Tarifa Plana d’Impostos, una mesura que s’ha posat en pràctica per primera vegada aquest 2020. Els ciutadans que ho desitgin podran pagar tots els tributs municipals repartits en 9 mesos, sense cap cost addicional. El dilluns 2 de novembre s’obrirà el termini de sol·licituds per acollir-se a aquesta mesura, que finalitzarà l’11 de desembre. Les persones que ja s’hi ha acollit (250 durant el 2020) se’ls renovarà automàticament de cara a l’any que ve. Aquests propers dies rebran una carta on se’ls informarà d’aquest fet i de les mensualitats de l’any que ve.

 

  • Compareixença_2
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat