Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Nova àrea de jocs infantils al Firal Petit

L’actuació, que ha prioritzat la seguretat i el joc col·lectiu, s’executarà aquests propers mesos i es farà de forma paral·lela a la instal·lació en un nou espai dels jocs que hi havia al Firal. 

5 de novembre de 2020


Llits elàstics, un anell giratori, semiesferes de cautxú per practicar l’equilibri i un petit volcà amb desnivell que funcionarà de tobogan. Aquests són alguns dels elements que els infants i les famílies podran trobar a la nova àrea de jocs infantils del Firal Petit.La proposta compta amb el suport dels veïns i veïnes del Firal i ha prioritzat la inclusió, el joc col·lectiu i la seguretat dels usuaris. Les noves instal·lacions ofereixen un espai de lleure renovat, pensat especialment per als infants més menuts i que permet convertir aquests elements en una gran zona de joc per a totes les edats.

En tots els nous equipaments poden jugar-hi al mateix temps diversos infants, establint noves dinàmiques i interaccions, tant entre la mainada com entre els diversos elements lúdics. “Hem volgut donar-li un nou enfocament anant més enllà del joc tradicional, facilitant un espai lúdic segur i còmode, potenciant la interacció dels infants i aportant millores a nivell de seguretat i manteniment”, assegura el regidor de Serveis Urbans, Medi Ambient i Esports, Aniol Sellabona.

El nou conjunt suposa una àrea global de joc totalment accessible on la mainada podrà experimentar, escalar, saltar, millorar el seu equilibri, amagar-se, lliscar o relaxar-se. A més, a diferència de l’anterior proposta, tota l’àrea ofereix una relació natural i fluïda entre les diverses instal·lacions de joc.

D’aquesta manera es replanteja l’espai i s’hi dona resposta a les necessitats detectades als anteriors jocs infantils. Al mateix temps, aporta la seguretat necessària per fer compatible aquesta àrea de joc amb les celebracions, festivitats o espectacles culturals de gran afluència al Firal petit. Paral·lelament, els nous elements lúdics requeriran mínimes actuacions de manteniment i, al canviar el sauló pel cautxú, més enllà d’oferir uns jocs més segurs també es facilitarà el control i neteja dels embornals de la zona.

La nova àrea de joc infantil està previst que sigui una realitat aquests propers mesos. De forma paral·lela es col·locaran en un nou espai de la ciutat els elements lúdics que hi havia al Firal petit. 

 

 

  • JocsFiral_Presentacio_1.JPG
  • JocsFiralPetit_1.png
  • JocsFiralPetit_2.png
  • JocsFiralPetit_3.png
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat