Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Presentació dels resultats de l'avaluació del Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social a Olot

El febrer del 2013 es va aprovar per Ple el Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social d’Olot 2013-2019, un instrument per guiar les polítiques municipals per afavorir la inclusió i la cohesió social a Olot.

15 de desembre de 2020


L’objectiu del Pla era planificar accions i dibuixar horitzons de futur per reduir la improvisació i definir una estratègia conjunta de ciutat amb el màxim nombre d’àrees de l’Ajuntament, institucions, institucions i entitats olotines.

Olot és una ciutat que històricament ha gaudit d’equilibri social i d’una bona convivència ciutadana. Una realitat social que no ha estat fruït de la casualitat sinó que en bona part s’explica per l’acció conjunta dels responsables polítics, tècnics i la societat civil olotina. El Pla pretenia seguir en aquesta línia de treball, però disposant d’un full de ruta que unifiqués l’actuació, fixés una determinada manera de fer i ajudés a reforçar aliances entre tots els agents implicats. Unes aliances i col·laboracions que, en moments com l’actual, són imprescindibles.

El 2019 va finalitzar el Pla i durant aquest 2020 des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa s’ha impulsat l’avaluació dels resultats i l’impacte a través de l’anàlisi de documentació, però també a través d’entrevistes i grups de discussió amb diferents professionals, entitats i persones de la societat olotina.  L’avaluació, que han realitzat des de la Universitat de Girona, s’ha recollit en un document que s'ha presentat aquest dimarts 15 de desembre a les 18h de la tarda en un acte obert a tothom a la sala Torín. Consulta el contingut del document aquí.

Aquesta avaluació ha de ser un pas més, per iniciar un nou pla que permeti continuar amb aquesta tasca complexa i apassionant de crear una ciutat més amable, cohesionada i inclusiva, implicant encara a més persones i incorporant-hi més visions.

 

  • PlaInclusio1.JPG
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat