Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

L'Home dels Nassos més solidari

El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot reviurà també aquest any, malgrat la pandèmia, “L’Home dels Nassos” i, a més, amb un component solidari. 

21 de desembre de 2020


Per setè any consecutiu, el pròxim 31 de desembre, el Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT) d’Olot tornarà a donar vida a l’Home dels Nassos, que ja s’ha convertit en un personatge popular més de la ciutat fent-lo passejar pels carrers i barris d’Olot acompanyat de música i cridant l’atenció de petits i grans tot obsequiant-los amb punts de llibre. Aquesta figura va ser creada pel Centre d’Iniciatives Turístiques amb el suport de l’Associació de Comerciants.

Aquest any, com a novetat, i donat que al setembre no es va poder dur a terme la Batalla de les Flors ni editar la tradicional làmina del Farandulàrium arran la pandèmia de la COVID-19, s’ha volgut aprofitar aquest acte de l’Home dels Nassos per fer-ne una edició ben especial, dissenyant una làmina de la Faràndula en què el protagonista sigui precisament aquest personatge tan peculiar, és a dir: l’Home dels Nassos.

Aquestes làmines - obra de l’artista garrotxí Tavi Algueró - estaran a disposició de tota la ciutadania el mateix dia 31 de desembre, entre les 10 i les 13 h a la parada que el CIT tindrà a la plaça Rector Ferrer i es podran adquirir gratuïtament a canvi d’un donatiu voluntari, que estarà destinat íntegrament al programa del Centre de Distribució d’Aliments que coordina Càritas Garrotxa.

L’Home dels Nassos

Segons la tradició popular, es diu que el dia 31 de desembre un home que té tants nassos com dies li queden a l’any es passeja pels carrers de diverses ciutats d’arreu del territori. No és fàcil de localitzar i, a més, els més petits s’acostumen a imaginar un home misteriós i estrafolari amb una gran quantitat de nassos però únicament en disposa d’un, ja que només manca un dia per acabar l’any. A Olot, tal com podran veure els veïns i veïnes de la ciutat, l’Home dels Nassos és una figura d’un cabeçut amb un gran nas que simbolitza l’últim dia de l’any.  

Al llarg d’aquests anys, aquest personatge s’ha anat consolidant com una iniciativa simpàtica que té per objectiu dinamitzar els carrers i el comerç local de la ciutat en aquestes festes nadalenques. 

 

  • HomeNassos_3.jpg
  • HomeNassos_4.jpg
  • HomeNassos_1.jpg
  • HomeNassos_2.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat