Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

L'Àrea d'Ocupació potencia la col·laboració amb les empreses per formar i inserir joves

Des de l’Àrea d’Ocupació Mas les Mates de DinàmiG treballa per acostar-se i oferir col·laboració a les diferents empreses de La Garrotxa per tal de realitzar la selecció competencial quan necessitin incorporar nous perfils entre les seves plantilles.

14 de gener de 2021


Des de l’Àrea d’Ocupació i concretament des del 2012, es va introduir la selecció per competències (on es valoren les competències transversals dels candidats) amb proves ajustades i plantejades específicament segons les necessitats de les organitzacions per tal d’obtenir un encaix amb majors garanties d’èxit entre empreses i candidats. Avui en dia és una metodologia que ha donat molts bons resultats i que ha quedat consolidada a l’Àrea.  

Des d’inicis del 2013 quan la cadena de supermercats Mercadona es va implantar a la comarca es va iniciar des de l’Àrea d’ocupació aquest primer servei realitzant la preselecció de tots els candidats que l’empresa va seleccionar en les dues obertures.   

Amb els anys s’ha anat col·laborant en la selecció de diferents empreses de la comarca (tant empreses de grans dimensions com microempreses) quan han tingut la necessitat d’incorporar personal nou a les seves plantilles.

Els darrers anys i a través de diferents programes per joves s’ha seleccionat a una quarantena de joves que s’han format en diferents àrees com a operaris especialistes (ja sigui a la mateixa empresa, a l’IES Garrotxa, o a aula mentor) i que posteriorment s’han inserit a les diferents empreses com Tavil, Simón, Resol o Inteplast entre d’altres.

En aquesta ocasió és l’empresa Tavil (dedicada a la construcció de maquinària i línies automàtiques d'encaixat) que cerca novament joves per tal de poder-los formar  com aprenents de mecànics/es especialitzats/es com a muntadors/es per tal d’incorporar-los al seu equip i des de l’Àrea d’ocupació es realitzarà la selecció d’aquests joves  (d’entre 16 a 24 anys amb estudis mínim d’ESO).

La prova consistirà en una prova competencial que es realitzarà a les Mates, per tal de valorar els diferents aspectes transversals dels candidats com el treball en equip i l’orientació a l’assoliment, la disposició a l’aprenentatge, la capacitat per gestionar les emocions (autocontrol) i dues més genèriques però igualment exigides i importants per part de l’empresa com la responsabilitat i el compromís amb l’organització.

Per part de l’Àrea d’ocupació s’han rebut 70 candidatures de joves i d’aquests se n’han descartat 19, bàsicament per no complir amb el requisit edat. La resta (51) podran participar al procés de selecció.

Aquells candidats/es que superin la preselecció seran derivats a l‘empresa per tal de que Tavil pugui acabar de valorar-los a través d’una entrevista decidint finalment els/les joves a contractar.

Els joves que resultin seleccionats se’ls oferirà un contracte a jornada completa de dilluns a divendres i un Programa de formació a càrrec de la mateixa empresa. La idea és poder donar estabilitat i projecció a aquells joves que compleixen amb les expectatives i responsabilitats demanades al llarg de la formació i en el dia a dia laboral una vegada incorporats als diferents equips de treball.

La selecció de perfils joves que obtinguin noves oportunitats a empreses de la comarca permet donar resposta a les necessitats laboral d’un col·lectiu que actualment té una taxa d’atur alta a nivell de Catalunya, també a la Garrotxa.

De les 2.757 persones aturades aquest darrer mes de desembre a la Garrotxa, 490 són joves d’entre 16 a 29 anys. Suposa gairebé el 18% del total (17,77%) mentre que durant les mateixes dates de l’any passat n’hi havia 331, el que representa el 15,74% del total d’aturats a la comarca que llavors eren 2.103 persones. L’any passat el Referent de Garantia Juvenil va atendre 353 joves i va realitzar 666 orientacions per tal d’acompanyar-los en el procés d’incorporació al mercat laboral o al seu retorn als estudis.     

De cara a aquest nou any que encetem, des de DinàmiG es seguirà prioritzant un acostament a la ciutadania i al teixit empresarial i a les diferents organitzacions de la comarca en aquests moments tan delicats, oferint-los el suport de l’administració tot mirant d’adaptar-se i ajustar-se, a les seves necessitats concretes i a les pròpies de l’incert context actual. El servei de selecció per competències que s’ofereix de des DinàmiG (concretament des de l’Àrea d’ocupació) ajustat al lloc de treball i a l’organització en concret, és un exemple dels serveis que cada vegada està més consolidat i més ben valorat per part de les empreses.   

 

  • Ocupació_1.jpg
  • Ocupació_2.jpg
  • Ocupació_4.jpg
  • Ocupació_3.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat