Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Nou projecte +60 per assessorar persones amb dificultats per accedir a la jubilació

L’Ajuntament d’Olot engega una nova edició d'aquest projecte +60 dirigit a persones de més de 60 anys que tenen carències de cotització per a poder accedir a la jubilació.

22 de gener de 2021


L’Ajuntament d’Olot engega la sisena edició del projecte +60. Seguint la línia d’anteriors edicions, el projecte d’enguany ofereix un servei més complet, amb l’objectiu d’assessorar a les persones de 60 anys o més i que es troben amb dificultats a l’hora de poder-se jubilar. El projecte +60, que va arrencar el 2016, s’adreça als majors de 60 anys empadronats a Olot, que es troben en situació d’atur, i que, tot i que han treballat durant molts anys, no disposen de la cotització suficient per poder accedir a la jubilació.

Per poder-hi formar part, és necessari que les persones interessades puguin inscriure’s a DinàmiG – dirigint-se al carrer Tomàs de Lorenzana 15 d’Olot - i junt amb la sol·licitud de petició han d’aportar la documentació següent: fotocòpia del DNI/NIE, vida laboral actualitzada, full d’inscripció a l’Oficina de Treball de la Garrotxa com a demandant d’ocupació i el certificat d’empadronament a Olot.

Tal com es va implementar aquest 2020, la gestoria i en coordinació amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, realitzarà un estudi personalitzat de cada cas que consistirà en un informe de la situació actual de la persona i les possibilitats de poder accedir a la jubilació així com el càlcul de la jubilació. En cas que es detectin carències de cotització, es quantificaran per tal que la persona conegui quines opcions que té i pugui resoldre la seva situació de la millor manera possible.

Fins ara, ja són més de 70 persones que han pogut fer ús d’aquest servei. La gran majoria d’usuaris disposen de 62 anys de mitjana i, molts d’ells, desconeixen les possibilitats reals que tenien per accedir a la jubilació així com tampoc disposaven d’un càlcul aproximat de la pensió que els hi podria correspondre. D’aquí que, des de l’any passat es va apostar per ampliar el projecte +60 oferint aquest nou servei que ha ajudat a fer aquest pas a 12 usuaris. Segones les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, a Olot hi ha 1.737 persones a l’atur, la majoria d’elles (497) d’entre 55 i 64 anys.

Per més informació podeu contactar amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG - Mas les Mates al telèfon 972 26 78 12 o bé consultar el web http://ocupacio.dinamig.cat

  • Cartell_+60.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat