Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

L'Oficina per a la reactivació econòmica de la Garrotxa atén a més de 140 usuaris

Des de la seva obertura el mes d'octubre ha rebut més de 150 consultes dels més de 140 usuaris sobre els efectes econòmics relacionats amb la COVID-19 i, principalment, vinculades amb ajuts i subvencions que poguessin beneficiar a les persones de la comarca afectades per les restriccions o el descens de les vendes a causa del coronavirus. 

25 de gener de 2021


L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, a través de DinàmiG, amb el suportdel Servei d’Ocupació de Catalunya van posar en marxa el passat 26 d’octubre un nou servei destinat a les empreses i a la ciutadania en general: l’Oficina per a la Reactivació Econòmica.

L’Oficina respon a la necessitat d’assessorament i acompanyament per a persones i empreses en relació a l’impacte que ha provocat la COVID-19 en l’economia i el mercat de treball a la comarca. De fet, segons l’estudi de DinàmiG realitzat a 317 empreses de la Garrotxa durant el juliol de 2020, aquest servei era demandat per un 57,7% de les empreses garrotxines.


En els primers 3 mesos de funcionament del servei, s’han rebut més de 150 consultes dels més de 140 usuaris, donat que hi havia persones amb més d’una consulta. Un 75% de les consultes eren relacionades amb ajuts i subvencions que poguessin beneficiar a les persones de la comarca afectades per les restriccions o el descens de les vendes a causa de la COVID- 19. També s’han rebut peticions relacionades amb temes empresarials (10%) que s’han derivat a l’Àrea d’Empresa de DinàmiG i sobre recerca de feina (4%) que han estat derivades a l’Àrea d’Ocupació (Mas les Mates). En menor mesura, s’han rebut consultes sobre l’ajornament del pagament del lloguer de locals, restriccions d’obertura d’establiments a conseqüència de la COVID-19 i sobre el pagament de les taxes d’escombraries, entre d’altres.

Quant a sectors, prop del 40% de les consultes han estat realitzades per serveis (estètiques, perruqueries...), el 14% per establiments de restauració, l’11% per comerços i el 8% per empreses del sector cultural. També s’han rebut consultes d’empreses d’activitats turístiques, allotjaments, empreses de distribució o de tecnologia, entre d’altres. Pel que fa a la tipologia d’empresa que s’ha apropat a l’Oficina, el 49% han estat micropimes i el 34% autònoms. La resta han estat consultes realitzes per persones en recerca de feina (5%) i emprenedors (3%).

Les empreses i la ciutadania de la Garrotxa contacten amb l’Oficina principalment a través del telèfon (65%), mentre que un 15% de les consultes arriben per correu electrònic, un 15% dels usuaris acudeixen presencialment al servei i un 5% ho han fet a través de whatsapp. La majoria d’atencions, especialment aquelles que comporten una derivació a un altre servei o administració, tenen un seguiment posterior per part de l’Oficina, que manté un contacte amb l’usuari per poder saber com evoluciona la demanada realitzada i garantir la seva resolució.

Actualment, aquest servei ja compta amb més de 140 usuaris de tota la comarca que reben mensualment novetats del seu sector professional a través del correu electrònic o via whatsapp. D’aquesta manera, s’ha convertit en el punt d’atenció per totes les persones que han vist afectada la seva activitat econòmica en temps de pandèmia.

L’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa és una de les accions incloses en el Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i la Garrotxa, impulsat per l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal.
Per contactar amb aquest servei, es pot trucar al telèfon 972 26 01 52 (ext. 1), enviar un correu electrònic a reactivacio@dinamig.cat, a través de whatsapp al 616 32 12 49 o presencialment a les oficines de DinàmiG (demanant cita prèvia), de dilluns a dijous de 9 a 16 hores i divendres de 9 a 14 hores.
 

  • Ela9daBXYAIU4tt.jpg
  • Oficina Reactivació 3.jpg
  • Oficina Reactivació 2.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat