Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

L'Ajuntament d'Olot i la Fundació Vila Casas signen un conveni de col·laboració

El conveni marc de col·laboració regularà el préstec en comodat d'obres d'art de la Fundació cap a l'Ajuntament d'Olot per a la seva exposició. La signatura ha tingut lloc a la seu barcelonina de la Fundació Vila Casas, Casa Felip.

27 de gener de 2021


La signatura ha estat rubricat pel Sr. Antoni Vila Casas, president de la Fundació i el Pep Berga Vayreda, alcalde d’Olot. El projecte de col·laboració que ara comença a caminar té com a objectiu dotar a la ciutat d’Olot d’un projecte pioner en la posada en valor del patrimoni propi a través de les obres d’art contemporani, de la que és una de les col·leccions d’art contemporani més important del país. És per això, que l’Ajuntament d’Olot posa a disposició de la Fundació Vila Casas la totalitat del seu fons artístic per desenvolupar diverses exposicions, accions o projectes que, des de la contemporaneïtat, analitzin temes d’interès de la societat olotina. Per la seva banda, la Fundació Vila Casas correspon, assignant a disposició del projecte tot el seu fons artístic, tant de pintura com d’escultura i fotografia.

El conveni persegueix implantar-se de forma decidida a la ciutat d’Olot i la Garrotxa, reivindicant l’espai crític i de reflexió que és propi de l’art contemporani, però sense oblidar i posant en valor l’enorme patrimoni històric i artístic que es custodien als fons dels diferents museus de la ciutat. Un diàleg que vol aprofundir, amb sentit crític, en el coneixement mutu del passat i del present artístic de la ciutat i del país. Una aposta ferma i decidida per obrir la ciutat d’Olot, definitivament, a l’art contemporani.

El projecte neix sota la direcció de Natàlia Chocarro, Directora de Projectes Externs de la Fundació Vila Casas i de Xavier Palomo, Gestor Cultural i Comissari Independent i amb la col·laboració dels tècnics de cultura de l’Ajuntament d’Olot.

 

  • Fundació_Vila_Casas_2021.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat