Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Salut comença una estratègia per detectar casos asimptomàtics de COVID-19

El Departament de Salut ha previst una estratègia que preveu cribratges en sis centres escolars on s’ha detectat un índex més elevat de casos de coronavirus i també s’intensificarà el rastreig per tallar les possibles cadenes de transmissió.

4 de febrer de 2021


 

El Departament de Salut intensifica l’estratègia de seguiment i detecció de casos de Covid-19 a La Garrotxa, davant la situació epidemiològica de la comarca, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i tallar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Així ho han detallat aquest dijous el Gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, i el Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, en l’atenció als mitjans que han fet des de la seu de l’Ajuntament d’Olot, juntament amb el primer tinent d’alcalde, Estanis Vayreda.

Amb aquesta estratègia s’intensifica el rastreig de positius i pretén fer aflorar el màxim nombre possible de persones infectades per la Covid-19.

La campanya de cribratges massius començarà pels sis centres escolars, on s’ha detectat un índex més elevat de casos, en col·laboració amb el Departament d’Educació.

El primer lloc on s’ha actuat ha estat l’IES Garrotxa, a la ciutat d’Olot, i en els propers dies les proves també s’estendran a les escoles Pia, Pla de Dalt, Sant Roc, a l’Institut Bosc de la Coma i a l’escola Joan Maragall de Santa Pau, on es faran els tests a alumnes i professionals dels centres. En els cribratges hi poden participar alumnes i professionals que no hagin tingut el coronavirus en els últims tres mesos, que no estiguin confinats en el moment de les proves i que no s’hagi fet cap test PCR en els darrers 14 dies. Aquest dispositiu s’està organitzant amb la col·laboració del Departament d’Educació, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya i es podria estendre a altres centres educatius de la comarca garrotxina, segons l’evolució de les dades epidemiològiques.

Des de la Comissió de Seguiment de la situació epidemiològica d’Olot i la Garrotxa s’està estudiant impulsar altres mesures complementàries per tallar les cadenes contagis i, en aquest sentit, des de l’Ajuntament d’Olot es demana extremar les precaucions. La Comissió està integrada per representants de Salut Pública, el Servei Català de la Salut, Ajuntaments, Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, l’Institut Català de la Salut i la Fundació Hospital d’Olot. Paral·lelament, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, també està previst que s’intensifiquin els controls de les mesures preventives arreu de la ciutadania, per tal de frenar la transmissió comunitària.

La situació epidemiològica de La Garrotxa aquesta última setmana situa el risc de rebrot als 1.855 i s’han detectat 423 casos positius entre el 24 i el 30 de gener. Un 11,24 % de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu i l’Rt se situa en 1,48. La setmana anterior el risc de rebrot es posicionava en 1.308 i es van confirmar 317 nous casos.

 

  • COVID19_5.jpg
  • COVID19_Olot_13.jpg
  • COVID19_11.jpg
  • COVID19_6.jpg

    + 3

  • COVID19_10.jpg
  • COVID19_4.jpg
  • COVID19_7.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat