Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Creix l'interès en el Servei d'Emprenedoria de DinàmiG

Durant aquest mes de gener de 2021, s’ha incrementat un 50% el nombre d’atencions respecte al mateix període de l’any anterior. El perfil de persones ateses són principalment veïnes d’Olot, laboralment en actiu, d’entre 30 i 50 anys que busquen engegar els seus propis projectes.

25 de febrer de 2021


 

Durant aquest gener, el Servei d’Emprenedoria de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria de DinàmiG ha portat a terme una vintena d’atencions, el que suposa un increment del 43% respecte al mateix període de l’any anterior.

A diferència d’altres anys, més de la meitat de les persones ateses han estat emprenedores i emprenedors que, per primer cop, s’han interessat i dirigit a aquest servei per rebre assessorament per establir les bases del seu nou projecte empresarial. Unes dades que mostren l’interès creixent en els projectes i suport que es porta a terme des d’aquesta àrea, tot i els efectes, restriccions i conseqüències arran la pandèmia de la COVID-19.

En comparació, el passat gener de 2020, es van portar a terme 14 atencions a 14 persones que estaven interessades en la creació d’un nou negoci. D’aquestes, un 43% eren primeres atencions – veïns i veïnes que s’adreçaven al servei per primer cop – amb la voluntat de rebre assessorament i suport per engegar els seus projectes empresarials.

Enguany, la majoria dels projectes atesos durant aquestes primeres setmanes del 2021 estan vinculats amb l’àmbit dels serveis, el camp de l’enginyeria, el disseny o l’atenció a la ciutadania, a part del sector del comerç i la restauració. Pel que fa al perfil dels emprenedors, es tracta principalment de veïnes d’Olot, d’entre 30 i 50 anys, laboralment en actiu, però que, de forma paral·lela a la seva feina actual, busquen impulsar els seus projectes personals.

El Servei d’Emprenedoria és una de les línies en les quals treballa l’Àrea d’Empresa de DinàmiG, punt de referència i de suport per a les empreses de La Garrotxa. Des d’aquesta àrea porten a terme projectes, accions i desenvolupen un seguit d’actuacions que toquen aspectes i sectors diferents, des de l’àmbit comercial passant per la promoció d’activitats empresarials o programes com el Garrotxa Emprèn.

Un altre dels projectes que realitzen des d’aquesta àrea són els tallers d’emprenedoria en l’àmbit educatiu. Durant aquest primer mes de gener de 2021 s’han continuat realitzant amb sessions telemàtiques i presencials. Conjuntament amb la col·laboració de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, fins ara ja s’han dut a terme quatre formacions que han permès acostar el camp de l’emprenedoria a uns 70 estudiants garrotxins.

Per últim, l’Àrea d’Empresa també és l’encarregada de gestionar l’espai de coworking la Ca-nyera. Durant aquest últim any, tot i les limitacions d’ocupabilitat d’espai derivades de les restriccions i mesures per la pandèmia, des del 2020 s’han sumat 3 noves incorporacions.

Es tracta d’empreses situades principalment a Barcelona que s’han traslladat a La Garrotxa, garrotxins que han apostat per retornar a la comarca o empreses que volen disposar d’un punt de treball a la zona. Principalment durant el primer estat d’alarma es van rebre peticions per utilitzar l’espai per professionals que feien teletreball i, darrerament, s’han rebut diverses consultes de persones interessades a fer ús de les instal·lacions aquest 2021.

Situada físicament a l’espai de coworking Ca-nyera al carrer Aigua número 5 d’Olot, l’Àrea d’Empresa, Emprenedoria i Comerç de DinàmiG atén presencialment amb cita prèvia i s’hi pot contactar via telèfon al 972 27 91 42 o a través del correu electrònic suport.empresa@dinamig.cat.

 

  • Emprenedoria_3.jpg
  • Emprenedoria_1.jpg
  • Emprenedoria_4.jpg

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat