Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

S'engega el Pressupost Participatiu de Joventut 2021

Aquest projecte liderat per l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa forma part d’un seguit d’accions i activitats que tenen l’objectiu de fomentar la participació dels joves i el seu apoderament dins el marc d’Olot, Ciutat Educadora.

3 de març de 2021


Un any més arriba el Pressupost Participatiu de Joventut. Aquest projecte liderat per l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa forma part d’un seguit d’accions i activitats que tenen l’objectiu de fomentar la participació dels joves i el seu apoderament dins el marc d’Olot, Ciutat Educadora.

Des de l’Ideal-OJG s’anima a tots els joves de 12 a 29 anys a presentar propostes per tal d’invertir 10.000 eur del pressupost de Joventut de l’Ajuntament d’Olot en activitats escollides, proposades i gestionades pels mateixos joves.

Tal i com ja es va fent des de fa 3 anys es proposen dues franges d’edat. Per una banda es destinaran 5.000 eur a tots els projectes que presentin joves de 12 a 16 anys i uns altres 5.000 eur per a les propostes presentades per joves de 17 a 29 anys.

Els joves tenen temps fins al dia 26 de març per presentar les activitats. Ho poden fer presencialment a l’Ideal-OJG, a l’I-Punt o bé a través d’internet. Els projectes que es presenten poden tenir un cost màxim de 1200 eur (IVA inclòs).

Degut a la situació de pandèmia que vivim els projectes que tiraran endavant no es podran escollir en assemblea. Com a fet extraordinari, s’escolliran a nivell tècnic des de l’equip de Joventut seguint els objectius i les línies de treball que marca el Pla Local de Joventut i amb l’esperança del 2022 poder tornar a l’elecció assembleària amb els/les joves com a protagonistes.

A partir de l’elecció, els/les joves que hagin presentat les propostes escollides seran els encarregats de gestionar i organitzar l’activitat amb el suport de l’equip tècnic i dinamitzador de l’Ideal-OJG, de Garrotxa Jove i de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot.

L’experiència fins al moment és molt bona i en les tres edicions anteriors els joves ja han organitzat més de 20 projectes molt interessants i que han tingut molt de ressò i èxit.

A partir d’avui mateix les persones joves poden consultar les bases per presentar  propostes entrant al bloc del Pressupost Participatiu jove http://idea-la.blogspot.com.es/. En aquest bloc també es poden consultar les activitats que s’han organitzat en edicions anteriors.

 

  • 1.png
  • enJPEP.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat