Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Tret de sortida a la diagnosi participativa de l'Olot Pedala

La setmana vinent arrenquen les sessions de treball sobre mobilitat sostenible que es portaran a terme de forma telemàtica. D’altra banda, fins aquest diumenge 14 de març encara es pot respondre l'enquesta per conèixer els hàbits de mobilitat a Olot.

12 de març de 2021


La setmana vinent, arrenca la primera fase del procés participatiu Olot Pedala que té per objectiu el foment d’una mobilitat més sostenible a Olot. La finalitat d’aquest procés és la redacció del Pla de foment de la mobilitat amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal (VMP); una estratègia a nou anys vista per potenciar i afavorir l’ús de transports sostenibles i més respectuosos amb el territori.

El pla, que es realitzarà de forma consensuada amb tots els actors, entitats, veïns i veïnes de la zona suposarà un important pas endavant en aquest àmbit. El procés participatiu es va posar en marxa el passat 1 de març i es desenvoluparà fins al mes de juny amb la voluntat que tots els veïns, veïnes, entitats i col·lectius d’Olot puguin formar part del document resultat. Ara, la setmana vinent, arrenca la primera fase d’Anàlisi i diagnosi del procés per conèixer les mancances i necessitats així com les oportunitats de millora. Per això s’ha previst el següent conjunt de sessions: 

Per conèixer millor l’ús quotidià de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal, i els seus principals reptes i necessitats, la pròxima setmana s’inicien les sessions de diagnosi participativa obertes a tota la ciutadania:

  • Dimarts 16 de març | Mobilitat Interna 1 | Per què fem servir la bici per moure’ns dins d’Olot? Què necessitem per a cada tipus de mobilitat?
  • Dijous 25 de març | Mobilitat Interurbana | Com ens connectem i relacionem amb l’entorn de la ciutat? Podem aprofitar millor les Vies Verdes? Es pot anar en bici a treballar a les empreses del voltant?
  • Dijous 8 d’abril | Mobilitat Interna 2 | Quina infraestructura necessitem? Quins carrils bici i de quin tipus? Quants aparcaments i en quins emplaçaments?

Totes les sessions es portaran a terme a les 19 h a través de la plataforma en línia Zoom i, per participar-hi, és necessari inscriure’s prèviament des de la pàgina del procés Olot Pedala: pedala.olot.cat.

Paral·lelament, fins ara ja s’han portat a terme entrevistes amb representants de diferents sectors de la societat i àmbits per recollir tots els punts de vista. A més, està en marxa fins aquest diumenge 14 de març l’enquesta en línia per conèixer de primera mà els hàbits de la ciutadania respecte a l’ús de la bicicleta i altres vehicles de mobilitat personal. L’enquesta es dirigeix a tota la ciutadania d’Olot per identificar els aspectes principals que ajudarien a un canvi cap a una mobilitat més sostenible. Està disponible a pedala.olot.cat o a través del següent enllaç.

Fins ara, la gran majoria de reflexions destaquen els beneficis per la salut, el medi ambient, el territori i la ciutat i, sobretot, la flexibilitat, rapidesa i agilitat que genera l’ús de la bicicleta per realitzar els trajectes habituals.

A la pàgina web pedala.olot.cat es pot consultar tota la informació relacionada amb el procés i és a través d’aquesta mateixa plataforma que es canalitzen totes les peticions d’aquells veïns i veïnes que vulguin participar-hi. Al mateix temps, també s’hi pot trobar informació en cas de voler participar en alguna de les pedalades participatives previstes els dissabtes 17 d’abril i 22 de maig; pendents de confirmació en funció de la situació sanitària, o formant part del grup motor per al seguiment del procés i la contribució a nivell operatiu i d’organització. Per participar-hi només cal enviar un correu a olotpedala@olot.cat.

Tal com s’ha estructurat el procés participatiu, les següents fases previstes són la definició dels reptes i estratègies que es construiran a través de les propostes rebudes, la concreció de les actuacions i impuls que es realitzarà entre els mesos de maig i juny i, per últim, la fase de revisió i tancament on es redactarà el pla definitivament.

 

  • Instagram_OlotPedala.jpg
  • EwNhcgPXAAEfKLX.png
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat