Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Projecte Lona: donem veu als i les joves, donem imatge al canvi climàtic

El Grup de Joves de Creu Roja La Garrotxa presenta el Projecte Lona, una iniciativa que pretén conscienciar als garrotxins sobre el canvi climàtic a través d'un recorregut històric i climàtic pel paisatge natural i urbà de la ciutat. 

22 de març de 2021


El Grup de Joves de Creu Roja La Garrotxa presenta el Projecte Lona. Una iniciativa que pretén conscienciar als garrotxins i garrotxines sobre el canvi climàtic a la comarca. Per fer-ho s’han instal·lat sis lones a l’Antic Hospital Sant Jaume on es fa un recorregut històric i climàtic pel paisatge natural i urbà.

Les lones estan fetes amb diverses tonalitats representat un semàfor i volen captar amb una imatge com ha canviat i com pot canviar la garrotxa si no contribuïm a aturar el canvi climàtic. Des del 1908 fins al 2050 es presenten les possibles conseqüències de l’impacte humà sobre la comarca i el planeta: canvis en la temperatura; estacions de l’any menys definides; qualitat de l’aigua; canvis en la biodiversitat i les espècies; episodis meteorològics severs; etc. són alguns dels futurs i presents de La Garrotxa. Projecte Lona és també una de les tantes iniciatives emmarcades en els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) amb els quals es treballa amb el Grup de Joves.

Els i les joves es van trobar enmig de la pandèmia engegant el projecte, per aquest motiu també ha suposat un gran aprenentatge metodològic i de treball en equip en la distància. Cal destacar que en un any on el món es va ‘parar’ els i les joves han estat capaços de continuar i finalitzar amb èxit la iniciativa.

El proper dissabte 27 de març es farà la presentació online que està oberta a tothom. Qui ha volgut s’ha pogut inscriure a la presentació virtual i rebre a casa un pot de Mel La Calma acompanyat de l’enllaç de presentació. Aquesta idea va sorgir per tal de mostrar projectes empresarials de proximitat, sostenibles i ecològics i també per evidenciar un dels tresors de la permanència de la nostra alimentació i biodiversitat: les abelles. Aquest insecte és clau  per mantenir un bon ecosistema i la seva desaparició podria comportar una greu conseqüència en el futur. Pol·linitzem el canvi!

 Les lones estaran penjades com a eina activa de sensibilització fins a finals d’abril. Després es reconvertiran en bosses de mà i carteres que confeccionaran els propis joves. Mostrant així la capacitat que tenim els humans de crear, fer, utilitzar, consumir i alhora de reconvertir un producte.

Cal agrair la cessió de les fotografies per part de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, Ràdio Olot, i la col·laboració d’un ex participant del Grup de Joves, Ramón Buxó.

 

  • PXL_20210318_094832217.jpg
  • LONA_3.JPG
  • PXL_20210318_094854318.jpg
  • LONA_4.JPG
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat