Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Dolors Rusiñol exposa la seva pintura a la Sala Oberta 2

'Situacions. Rusiñol Masramon' es pot visitar gratuïtament del 27 de març al 6 de junya  La Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa.

26 de març de 2021


A les pintures de Dolors Rusiñol Masramon sovint hi descobrim personatges en situacions d’aparent absurditat existencial. En altres ocasions, aquells que apareixen als seus quadres es mouen en escenaris contradictoris i les seves accions o representacions són més reals i quotidianes, però sempre dintre de realitats enganyoses. Allò que veiem és més un mirall que no pas una representació, o, per dir-ho d’una altra manera, són els personatges pintats els que ens observen, de reüll, amb una certa ironia.

La seva pintura s’afirma des de la seva estricta materialitat, des de la seva autenticitat plàstica, des del seu ésser superfície, continent i contingut es fonen en un mateix pla.

Nascuda a Vic el 1959, Dolors Rusiñol va arribar a Olot el 1989 com a professora de dibuix, pintura, il·lustració i tècniques d’estampació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, una activitat que ha desenvolupat fins al 2019. Les seves obres s’han exposat en sales de Barcelona, Vic, Begur, Ripoll, Girona, Olot, Granollers, Centelles, Barcelona. Céret, Azille, Aix-en-Provence, Toulouse, Lyon, París (França). Copenhagen, Odense i Skagen (Dinamarca), Takatuki i Osaka (Japó).

Com a activitats complementàries, l’artista oferirà una visita guiada a la mostra el dissabte 29 de maig a les 12 h. A més, el dijous 15 d’abril amb motiu del Sismògraf, la ballaria Lorena Nogal ballarà L’elogi de la fissura.

Des del seu taller d’Olot, Dolors Rusiñol Masramon ha dedicat una part del seu afany creatiu a recrear escenes de dansa, retalls de coreografies que s’han pogut veure en edicions anteriors del Sismògraf, a pintar quadres inspirats en moments del festival, alguns dels quals es poden veure a l’exposició.

 

  • Expo_3.jpg
  • Expo_1.jpg
  • Expo_2.jpg
  • Expo_4.jpg

    + 1

  • Expo_5.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat