Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Olot, amb el dia de la visibilitat Trans

Aquesta diada anual que té lloc cada 31 de març està dedicada a la celebració de les persones trans i a la visibilització i sensibilització en contra de la discriminació d’aquest col·lectiu.

 

31 de març de 2021


El Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere és una commemoració anual que té lloc el 31 de març, dedicada a la celebració de les persones trans amb l'objectiu de reivindicar els seus drets i lluitar contra qualsevol mena de discriminació cap a aquest col·lectiu. Trans és un terme general que s’utilitza i fa referència a un munt d’identitats dins l’espectre de la identitat de gènere.

Aquesta diada va ser fundada per l'activista transgènere dels Estats Units Rachel Crandall l'any 2009 com a reacció a la manca de diades o dies commemoratius del col·lectiu LGTBI+ que celebressin la visibilitat de les persones trans. Fins llavors, l'única commemoració coneguda centrada en les persones transgènere era el Dia Internacional de la Memòria Transexual, que recorda a les persones transgènere víctimes de crims d'odi, però no reconeixia ni celebrava la visibilitat dels membres vius d'aquesta comunitat. A partir del 2014 aquesta diada va anar estenent-se arreu del món, sumant milers de persones, activistes i col·laboracions a través de les xarxes socials.

Enguany, un any més, l'Ajuntament d'Olot així com el Consell Comarcal de la Garrotxa s'afegeixen a aquesta commemoració i hi donen suport amb la voluntat que les realitats trans estiguin cada dia més presents en tots els àmbits de la vida; reconeixent, atenent, visibilitzant i sensibilitzat al respecte. Al mateix temps, enguany més que mai es reivindica aquesta jornada davant la necessitat de l’aprovació d’una llei estatal per a la igualtat plena de les persones trans.

Des del SAI Garrotxa s’anima a tota la ciutadania a celebrar a través de les xarxes socials les diferents formes d’estimar, ser, sentir-se i expressar-se amb l’objectiu i voluntat de demostrar que la ciutat i La Garrotxa ha sigut, és i serà sempre diversa.

 

 

  • Visibilitat_Trans_Olot.jpg
  • 31mars.jpg_622590183.jpg
  • 'M'agrada el color...' | Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat