Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Inici període presentació sol·licituds d'ajuts a entitats i 3a línia d'ajudes per la COVID-19

El BOP té previst publicar demà la convocatòria d’ajuts. S’obrirà així el termini de presentació de sol·licituds que, s’iniciarà el dilluns 12 d’abril i finalitzarà el divendres 7 de maig. La convocatòria inclou les subvencions a entitats i la tercera línia d’ajuts per a les activitats afectades per la COVID-19. 

8 d'abril de 2021


Tal com estava previst, l’Ajuntament d’Olot arrenca la tramitació de diferents convocatòries de subvencions i ajuts que, en total, sumen una inversió de més de 550.000 euros. La Junta de Govern Local del passat dijous 25 de febrer va donar llum verda a les bases específiques reguladores de la concessió d’aquestes subvencions i, ara, després de la seva aprovació definitiva i publicació al BOP, arrenca el període de 20 dies hàbils perquè els ciutadans i ciutadanes interessats puguin sol·licitar-ho.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Olot treballarà de forma paral·lela en l’entrega de subvencions i ajudes en dos àmbits totalment diferenciats. Per una banda, el consistori ha previst una partida de 448.000 euros per cobrir totes les ajudes d’entitats de la ciutat de les següents modalitats:

 • Entitats que promoguin la inclusió i la cohesió social.
 • Entitats que fomentin la cooperació, l’educació pel desenvolupament, l’enfortiment i articulació de les entitats locals.
 • Entitats veïnals.
 • Entitats culturals.
 • Entitats d’activitats de l’educació en el lleure.
 • Entitats esportives, esportistes amateurs i activitats esportives per a la temporada 2020/2021.
 • Entitats que treballen i organitzen activitats de promoció econòmica de la ciutat.
 • També es podran sol·licitar els ajuts als esportistes amateurs d’esports individuals d’elit que participen en els campionats d’Espanya, Europa, del Món o als Jocs Olímpics.

 

Les entitats i associacions de la ciutat que portin a terme activitats vinculades amb aquests sectors i camps disposaran d’un termini de vint dies hàbils – fins al pròxim 7 de maig inclòs - per presentar les seves sol·licituds. Trobaran tota la informació, manuals i passos per tramitar cada un dels ajuts al nou apartat anomenat ‘Subvencions’ que trobaran dins del menú Tràmits de la web de l’Ajuntament d’Olot que estarà visible a partir del pròxim dilluns, 12 d’abril. En cas de dubtes, es pot contactar amb l’Oficina d’Atenció al Ciutadà d’Olot al telèfon 972 27 91 01.

 

Noves ajudes per a marxants, empreses del sector turístic i taxistes

A part, conjuntament amb aquestes ajudes a entitats i esportistes d’elit, des de l’Ajuntament d’Olot també es va treballar per poder gestionar i atorgar de forma paral·lela els ajuts de la tercera línia d’ajudes per a les activitats econòmiques afectades per la COVID-19.

En total s’ha previst una partida de 61.000 euros per poder fer front a aquestes noves ajudes directes que se sumen a l’AJUT 500, l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000 que el Consistori ja va portar a terme aquest 2020. Pel que fa al detall de les ajudes, aquest nou paquet contempla una inversió de 42.000 euros per a cobrir les ajudes dins l’àmbit del sector turístic, 12.000 euros per acompanyar els taxistes de la ciutat i 7.000 euros per donar suport als marxats de roba del mercat setmanal d’Olot. Totes elles es podran demanar des del pròxim dilluns 12 d’abril i fins al pròxim divendres 7 de maig, inclòs.

L’objectiu és acompanyar als responsables d’aquestes activitats afectades per la tercera onada de la pandèmia amb la voluntat de garantir-ne la continuïtat.

 • Sector turístic | Titulars d’activitats turístiques com allotjaments, establiments d’allotjament juvenil o serveis d’interès turístic o explotadors d’habitatges d’ús turístic. L’import de l’ajut serà de 1.000 euros per beneficiari.
 • Marxants de productes tèxtils del mercat setmanal dels dilluns | L’ajuda està dirigida únicament als titulars de les parades de roba del mercat no sedentari d’Olot que es realitza cada dilluns, que tinguin domicili a Olot. L’import de l’ajuda serà de 1.000 euros per beneficiari.
 • Taxistes | Persones físiques o jurídiques titulars d’una llicència municipal de taxi domiciliada a Olot. L'import de l'ajuda serà de 1.000 euros per beneficiari.

 

Com en les anteriors subvencions directes, aquests nous ajuts són compatibles amb qualsevol altra convocatòria, es podran sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot a l’apartat ‘Subvencions’ i es gestionaran a través de l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa. En cas de dubtes o qüestions poden contactar-hi a través del telèfon 972 26 01 52 extensió 1, al correu electrònic reactivacio@dinamig.cat o accedint a la web de DinàmiG i demanant cita prèvia. També trobaran informació detallada a la web de l’Ajuntament d’Olot.

Aquestes ajudes no tenen concurrència competitiva. És a dir, no s’atendran les sol·licituds per ordre d’arribada sinó que es resoldran segons si es compleixen els requisits indicats a les bases. Els veïns de la ciutat que vulguin sol·licitar les ajudes podran presentar la seva sol·licitud durant tots els dies del termini previst.

 

Sumant per preservar el teixit associatiu, comercial i empresarial de la ciutat

Fins ara, el Consistori ja ha invertit més de 485.500 euros en ajudes directes a empreses i autònoms per combatre els efectes de la COVID-19 a Olot, donant suport a més de 603 activitats de la ciutat.

Des de l’inici de la pandèmia i fins a l’actualitat, l’Ajuntament d’Olot ha destinat un total d’1.386.706 euros a mesures de reactivació econòmica amb impacte en diversos àmbits. La partida més important han estat les diverses línies d’ajuts directes concedits a diferents activitats econòmiques de la ciutat. D’altra banda, les campanyes per incentivar el consum local en comerços i restauració ha representat una inversió de 247.824 euros.

Un altre capítol destacat de les mesures de reactivació de l’economia de la ciutat ha estat la injecció de 117.510 euros que han permès realitzar inversions en el Taller dels Sastres, al Servei d’Ocupació de les Mates i a l’Oficina de Turisme, entre altres. Paral·lelament, també s’han portat a terme inversions d’adequació d’espais als requeriments de la pandèmia que pretenien generar recursos a l’economia local, entre moltes altres accions que ha portat a terme l’Ajuntament d’Olot en l’àmbit social i econòmic.

 

 

 • Ajuts_Entitats_1
 • Subvencions. Facebook
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat