Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Inici dels cribratges massius de la COVID-19 a Olot

Es portaran a terme durant tres dies en tres espais diferents de la ciutat i en horari altern de matí i tarda. Les proves són PCR i estan pensades per a asimptomàtics i no estiguin vacunats.

12 d'abril de 2021


El Departament de Salut ha arrencat un cribratge massiu a la ciutat d’Olot en el marc de l’estratègia de gestió de la pandèmia i amb l’objectiu de detectar possibles contagis de COVID-19 i tallar les cadenes de transmissió. Avui, dimarts 13 d'abril i dissabte 17 d'abril es portaran a terme testos PCR i hi poden participar les persones entre 16 i 70 anys que no estiguin vacunades. El resultat es podrà consultar a través de La Meva Salut entre 24 i 72 hores posteriors a la prova. El dispositiu es desenvoluparà en horaris alterns de matí i tarda i en tres espais diferents del municipi per facilitar l’accessibilitat al cribratge a tota la població:

Dilluns, 12 d’abril:  de 9 h a 15 h a la Sala El Torín (Carrer Roser, 13).

Dimarts, 13 d’abril: de 14 h a 20 h al Pavelló Firal (Carrer Madrid),

Dissabte, 17 d’abril: de 9 h a 15 h al Casal Social de Sant Miquel (Circumval·lació Jaume I el Conqueridor, 16).

Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest cribratge a Olot donada l’alta incidència que hi ha actualment al municipi. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa a 664 i l’Rt actualment és de 0,97. Segons les últimes dades del 2 al 8 d'abril, s’han detectat 104 casos positius i un 12,11% de les proves fetes a la ciutat (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) han donat positiu. Durant les primeres hores d'aquest dimarts ja s'havien portat a terme una setantena de proves PCR a la Sala El Torín d'Olot.

Aquest serà el segon cribratge poblacional que s’impulsa a la capital garrotxina, després del celebrat entre el 25 i el 27 de novembre de l’any passat. Des de l'Ajuntament d'Olot, el seu alcalde Pep Berga, ha fet una crida a participar-hi amb la voluntat de detectar el màxim nombre de casos possibles per evitar nous contagis. 

Tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. 

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades asimptomàtiques no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) .

  • Cribatges_2.jpg
  • Cribatges_3.jpg
  • Cribratges_14.jpg
  • Cribatges_6.jpg

    + 4

  • Cribatges_8.jpg
  • Cribatges_1.jpg
  • Cribratges_12.jpg
  • Cribatges_4.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat