Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Nova edició de l'Orientolot adaptat a la COVID-19

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot conjuntament amb l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, el Consell Esportiu de la Garrotxa, els Cicles Formatius de l’Escola Pia, l’Associació Esportiva Gastant Keks i Garrotxa Rugby Club col·laboren en aquesta activitat on hi participen més de 500 estudiants de 1r d’ESO de La Garrotxa.

16 d'abril de 2021


Un any més Olot acull l’Orientolot, una activitat esportiva per a tots els alumnes de 1r d’ESO de La Garrotxa dissenyada per potenciar l’activitat física, la capacitat de concentració i cooperació. Enguany, a diferència d’altres edicions, la iniciativa ha hagut d’adaptar-se a les mesures de seguretat, prevenció i requeriments de la COVID-19 i, per això, els alumnes dels centres educatius es desplacen fins a les pistes d’atletisme d’Olot per poder practicar tres esports diferents: curses d’orientació, rugbi i diferents disciplines d’atletisme.

L’activitat es realitza en petits grups heterogenis de cada centre seguint un conjunt de dinàmiques educatives amb la voluntat de fomentar l’esperit cooperatiu i la pràctica esportiva. El primer Orientolot es va celebrar el curs 2010-11 com una evolució i adaptació del Rodajoc, dirigit per a alumnes d’edats superiors i, des de llavors, s’ha portat a terme de forma anual.

Enguany, més de 500 alumnes de 1r d’ESO de 7 centre educatius d’Olot participen en aquesta iniciativa que va arrencar el passat 9 d’abril i s’allargarà fins al 28 d’abril. Concretament es tracta del Bosc de la Coma, de l’Institut Montsacopa, el Cor de Maria, Salvador Vilarrasa, l’IES Garrotxa, l’Escola Pia i el Petit Plançó.

Al mateix temps, l’activitat compta amb la col·laboració i suport de l’Associació Esportiva Gastant Keks així com els entrenadors i entrenadores del Garrotxa Rugby Club i alumnes dels cicles formatius de l’Escola Pia. Paral·lelament, està organitzada des de l’Àrea d’Esports i d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, l’Escola Pia, el Consell Esportiu de la Garrotxa i amb l’assessorament dels i les professores d’Educació Física de tots els centres de secundària de la comarca.

A part de potenciar la pràctica esportiva no competitiva, l’Orientolot permet treballar diversos conceptes, aptituds i actituds tals com la imaginació, la interpretació de mapes i orientació i la capacitat d’observació tot contribuint a millorar l’autoestima, la seguretat, la confiança i les relacions personals entre els i les alumnes.

 

  • OrientaOlot_7.JPG
  • OrientaOlot_4.JPG
  • OrientaOlot_6.jpg
  • OrientaOlot_1.jpg

    + 1

  • OrientaOlot_2.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat