Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Subvencions per a obres d'arranjament d'habitatges per a les persones grans

Les ajudes es gestionen a través de l’Oficina Local d’Habitatge d’Olot i ja es poden sol·licitar fins al 30 de juny de 2021.

16 d'abril de 2021


L’Oficina Local d’Habitatges d’Olot ha obert el termini de presentació de sol·licituds per poder acollir-se a les subvencions per a obres d’arranjament d’interior dels domicilis on visquin persones de 65 anys o més.

Les ajudes preveuen subvencions d’un màxim de 3.000 euros per habitatge i tenen per objectiu acompanyar i donar suport econòmic a aquelles veïnes i veïns que hagin portat a terme obres d’arranjament de l’interior dels habitatges per millorar la salubritat i el confort de les persones que hi viuen, facilitant la seva mobilitat i qualitat de vida. En concret, es preveuen subvencions per als ciutadans i ciutadanes que portin a terme alguna de les següents tipologies d’actuacions:

  • Habitabilitat. Assolir les condicions mínimes d'habitabilitat dins la superfície útil interior de l'habitatge incloent-hi la reparació o substitució de les obertures exteriors deteriorades i l'adequació dels paviments per tal de millorar-ne la seguretat.
  • Instal·lacions. Adequar les instal·lacions d'aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament a la normativa vigent per evitar estanquitat o fugues així com la col·locació de sistemes automàtics destinats a facilitar l'obertura de persianes o elements similars.
  • Accessibilitat. Adaptar l'interior de l'habitatge per millorar-ne l’accessibilitat:

| Cambra higiènica. Intervencions per millorar l'accessibilitat i facilitar les activitats relacionades amb la higiene personal.

| Cuina. Intervencions per millorar les condicions de seguretat dels immobles i facilitar les activitats diàries a les cuines.

| Altres elements. Intervencions per facilitar la mobilitat general dins dels habitatges.

 

Per poder optar-hi cal que les obres no s’hagin iniciat i que els treballs tinguin per objectiu beneficiar a persones de 65 anys o més. Alhora, cal que el pressupost de les obres no superi els 5.000 euros per habitatge, que els treballs no s’allarguin més de tres mesos i que el o la sol·licitant sigui el propietari, usufructuari o arrendatari de l’habitatge.

 

Gestió de la sol·licitud i tramitació

Per poder sol·licitar l’ajut només cal presentar la petició de forma telemàtica a través del Portal de Tràmits de la Generalitat de Catalunya que es pot consultar en aquest enllaç: http://tramits.gencat.cat.

Per dubtes, qüestions o si es requereix suport en la tramitació i gestió de les ajudes es pot contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament d’Olot situada a la seu de l’Ajuntament d’Olot, a través del telèfon 972 27 91 28 o a habitatge@olot.cat.

 

 

  • Habitatges_1.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat