Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Nova campanya de donació de sang a Olot

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a incrementar la participació, ja que el desconfinament comarcal de Setmana Santa ha fet baixar el nombre de donacions.

24 d'abril de 2021


El Banc de Sang i Teixits ha previst una nova campanya de donació de sang que es portarà a terme a l’Escola Malagrida divendres 30 d’abril de 16 a 21 h i dissabte 1 de maig de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h. En cas de voler-hi participar, és necessari reservar hora a través de donarsang.gencat.cat. Cal disposar d’un document d’identificació oficial i no venir en dejú.

Des del Banc de Sang i Teixits anuncien que el pla de desconfinament de la Setmana Santa a Catalunya ha fet baixar les donacions de sang. En concret, s’ha registrat un descens de donacions de fins a un 20% durant aquest impàs d’obertura de mobilitat, però els hospitals mantenen les necessitats per als malalts que se situen al voltant de 1000 donacions diàries. Segons les dades que treballen, l’estat de les reserves a Catalunya es troba en 6 dies, quan l’òptim són 10.

En aquest sentit, el Banc de Sang i Teixits ha renovat darrerament la seva pàgina web i, amb la nova actualització de donarsang.gencat.cat, s’ha inclòs un espai per poder visualitzar, a temps real, l’estat de les reserves de sang. D’aquesta manera, es vol potenciar que els donants tinguin la informació directa i puguin apuntar-se els dies que és més necessari.

 

La importància de les plaquetes

De cada donació de sang se’n separen els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes. Les plaquetes caduquen al cap de cinc dies, per això és molt important aconseguir un mínim de 1.000 donacions al dia que són les que garanteixen que tots els malalts, especialment els que estan en tractaments oncològics, disposaran de plaquetes suficients. Qualsevol persona major d’edat i menor de 70 anys, que pesi més de 50 quilograms i no estigui embarassada pot donar sang.

Arran de la COVID-19, es recomana reservar hora per donar sang a qualsevol dels hospitals de Catalunya on hi ha un espai fix per donar sang cada dia i també a les campanyes mòbils. Així s’eviten acumulacions i es mantenen les mesures de seguretat per evitar i prevenir contagis.

 

 

 

  • CA4_DMT_mcas_olot_CA
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat