Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El Consell de Barri prioritza les accions de millora del Nucli Antic d'Olot pel 2021

Accions en captació i rehabilitació d’habitatge per a la seva mobilització, donar continuïtat al projecte del Taller dels Sastres i la millora de la plaça del Carme són algunes de les accions prioritzades per les veïnes i veïns.

29 d'abril de 2021


A la reunió del Consell de Barri del Nucli Antic d’aquest dimarts 27 d’abril (la tretzena des de la seva constitució el 3 de maig de 2018) es van prioritzar les actuacions recollides en el PIAM que es duran a terme durant el 2021, tenint en compte les accions realitzades el 2020 i el pressupost municipal previst per aquest any (150.000 €).

Dins el pla de millora de places de proximitat realitzat pels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner en el marc de les accions prioritzades pel 2018, es va acordar portar a terme el projecte de millora de la plaça del Carme amb l’objectiu de millorar el confort urbà, posar en valor el patrimoni i dinamitzar les plantes baixes. Ja s’han iniciat els treballs de millora amb el trasllat d’aparcaments de bicicletes, el transplantament d’alzines i la reposició de paviment. El projecte també preveu afavorir i incrementar la relació de l’Escola d’Art amb el carrer, millorar l’enllumenat de la plaça, il·luminar els elements més destacables de l’església i col·locar un sòcol a la façana, la millora de la integració urbana dels locals en actiu de la plaça i la instal·lació d’una font per beure. Les actuacions es desenvoluparan al llarg d’aquest any en diferents fases i tenen un cost previst de 214.500 euros, 101.500 dels quals s’imputaran a la partida 2021 del PIAM del Nucli Antic.

Aquesta intervenció vol contribuir a revitalitzar la plaça del Carme que està vivint una transformació amb la rehabilitació d’habitatges i l’obertura de nous negocis, com el primer supermercat ecològic: l’Artiga. En aquest sentit, la segona actuació prioritzada pel Consell de Barri és la redacció del projecte de construcció de nous habitatges al carrer Montcarmel, 6.

La tercera acció prioritzada fou donar continuïtat al Taller dels Sastres, un projecte que es va iniciar a mitjans del desembre de 2018 i que té per objectiu reactivar l’activitat de la zona a través de la recuperació i dinamització de locals buits, fomentant la instal·lació d’activitats de caràcter singular portades a terme per artesans, artistes i creadors (wwww.eltallerdelssastres.cat). Aquesta acció consistirà, per una banda, en la consolidació del projecte a través de la dinamització dels locals actuals que porta a terme La Iera, fent difusió del punt d’interès artesanal i, per l’altra, obrir un nou local amb artesans a la zona.

La col·locació d’elements per a la limitació vial del solar de Can Sau va ser la quarta acció prioritzada. La integració urbana del solar del costat de l’església del Tura fou una acció prioritzada el 2018 pel Consell de Barri i realitzada per unparelld’arquitectes, guanyadora de diversos premis d’arquitectura fins ara.

Finalment, el Consell de Barri també va prioritzar la presentació dels resultats de les Àrees d’Oportunitat, un projecte realitzat entre el 2019 i 2020 amb la col·laboració del COAC, amb l’objectiu de realitzar actuacions integrals que generin el màxim impacte al barri en la captació i rehabilitació d’habitatge per a la seva mobilització.

El Consell de Barri és un espai de participació que dóna continuïtat al grup motor constituït per a l'elaboració del Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic amb representants veïnals, socials, culturals, econòmics... del centre històric, incorporant representació tècnica i política municipal. Té per objectiu fer el seguiment i priorització de les accions de millora, l'avaluació i redefinició de les línies de treball, així com l'impuls de les activitats incloses al Pla.

 

 

  • PIAM_2
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat