Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

El Sismògraf tanca una edició d'èxit fent un pas endavant

El festival clou la 13a edició amb una valoració molt positiva, una ocupació de prop del 100% i anuncia la seva transformació cap a un nou festival situat i conscient.

29 d'abril de 2021


El Sismògraf 2021, que ha tingut lloc del 8 d'abril al 2 de maig, tanca aquest cap de setmana la seva 13 edició amb una valoració molt positiva. Un Sismògraf diferent, expandit en el temps i que s'ha celebrat més enllà d'Olot també a una desena de nodes creatius de la comarca, i que ha assolit quasi el 100% d'ocupació a les 51 funcions dels 36 espectacles programats. Tot i les restriccions i en plena situació de pandèmia, s'han pogut celebrar les funcions programades al llarg del mes d'abril a Olot i la Garrotxa amb una ocupació de quasi el 100% i assolint un total de 3.500 assistents. 

L'organització celebra la bona acollida de les propostes del Sismògraf i celebra haver pogut tirar endavant un festival presencial en la seva totalitat, tot i les restriccions.

Un tancament exitós també pel que fa a la relació amb el sector: el Sismògraf ha complert amb escreix les expectatives de mercat amb la celebració d'unes jornades PRO que van seguir de manera virtual 170 professionals de 15 nacionalitats i amb l'assistència al festival de més de 300 professionals.

 

Transformació del festival a nivell artístic i organitzatiu

Amb el tancament d'aquesta 13a edició, el festival encara una transformació cap a un nou model de festival, fruit d’una voluntat d’innovació constant al llarg de la seva trajectòria.

El Sismògraf vol ser, a partir d’ara, un festival situat i conscient. Situat en l'entorn i el paisatge que el defineix i que l’envolta i en complicitat amb la resta de paisatges del món; i conscient del planeta en què vivim i de la necessitat de trobar noves maneres de relacionar-nos-hi i fer-hi aportacions a través del fet artístic i la creació.

Sota el nou lema "el festival que detecta el moviment del cos i del planeta", el Sismògraf vol celebrar la dansa i les arts vives amb una mirada diferent sobre el cos a una escala propera i alhora global. Vol donar cabuda a disciplines que es relacionen amb el cos en totes les seves formes: la dansa, el circ, la performance i les arts vives en general, i fer-ho des d’una perspectiva de responsabilitat social i ecològica cap al nostre entorn.

Amb la seva transformació cap a un nou model de festival, el 2022 el Sismògraf deixarà pas a un nou mercat estratègic de dansa. La propera edició del Sismògraf se celebrarà a la Garrotxa durant el mes d’abril i estarà organitzat per l’Ajuntament d’Olot.

 

 

  • 7P7A3282.jpg
  • 7P7A3242.jpg
  • Sismògraf_2.JPG
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat