Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

L'eliminació de pintades i la neteja, principals actuacions de les brigades ocupacionals

Realitzen tasques extraordinàries de neteja i manteniment de l’espai públic. El programa -que compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya- ha permès donar feina a 8 persones que es trobaven a l’atur.

3 de maig de 2021


Des del passat mes de febrer -quan es van posar en marxa-, un equip format per 8 persones s’encarrega de portar a terme diferents tasques extraordinàries de neteja i manteniment del mobiliari urbà de la ciutat. Es tracta d’un programa, que compta amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, que ofereix una oportunitat laboral a persones que es troben en situació d’atur i dóna resposta a les necessitats que es detecten a la ciutat.

En els primers tres mesos de funcionament, una de les principals actuacions ha estat l’eliminació de pintades i la retirada d’etiquetes i/o grafits de senyals viàries (295 actuacions) i la neteja d’embornals (619 accions comptabilitzades). La retirada d’herbes de les voreres, la neteja del mobiliari urbà (bancs, jocs infantils, tanques...) són altres de les tasques realitzades en aquests primers mesos de 2021. Durant aquest primer trimestre també han dedicat esforços a la neteja i condicionament uns quants parcs Infantils de la ciutat, pintant els bancs, netejant el material, traient les herbes,.. : el parc Picasso de Sant Roc, el parc de Bonavista, el parc Martí i Pol de Sant Cristòfor - Mas Bernat, el parc de l’Hostal del Sol i el de Les Tries.

La feina realitzada per les brigades ocupacionals està molt ben valorada per les associacions de veïns que fan arribar a l’Ajuntament les peticions puntuals de millora que també es traslladen a través del programa Olot, Ciutat dels Detalls.

Durant l’any passat, les brigades van fer fins a 4.451 actuacions de millora a tota la ciutat. En concret, van actuar a 346 carrers de tots els barris d’Olot i de les millores realitzades, les principals van ser tasques neteja d’embornals (3.168) i neteja de pintades i retirada d’etiquetes i neteja de la senyalització vertical (937), unes dades que es van veure afectades per la pandèmia que va obligar a aturar l’activitat prevista.

DinamiG s’encarrega de la contractació de les brigades a través dels programes ocupacionals del SOC. D’altra banda, l’Àrea d’Ocupació, situada a les Mates, va tancar el 2020 inserint 259 persones i gestionant 187 ofertes, moltes d’elles relacionades amb l’entorn sanitari. A més, a través dels diferents programes que s’impulsen a la ciutat subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, es van poder orientar un total de 640 persones.

 

 

  • Brigades_2.JPG
  • Brigades_4.JPG
  • Brigades_2.JPG
  • Brigades_5.JPG
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat