Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Matrícula oberta a la 2a edició del Postgrau en Arboricultura Urbana

Aquest postgrau neix per satisfer la demanda dels professionals de l’arboricultura per tal d’entendre i gestionar de manera sostenible l’arbrat urbà de les nostres ciutats i pobles.

7 de maig de 2021


En els últims anys l’arboricultura urbana ha tingut un desenvolupament mot ràpid, passant en poc temps, d’una gestió poc específica en relació a l’arbrat a una necessitat de gestionar l’arbrat urbà de forma multidisciplinar tenint en compte el disseny, la gestió o el manteniment entre altres elements d’aquest arbrat com un element diferenciador de la infraestructura urbana.

Davant d’aquesta nova visió els municipis es troben amb una manca de professionals formats i titulats en aquesta matèria, a diferència d’Europa i Amèrica del Nord que ja fa temps que existeixen professionals titulats per desenvolupar aquestes tasques.

Amb l’objectiu de recollir aquest creixent interès i aquesta necessitat de formar els professionals d’aquest àmbit, des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Universitat de Girona i sota la direcció acadèmica de Gerard Passola i Josep Selga, biòlegs i experts en arboricultura, es va impulsar el curs 2020-2021 la 1a edició del Postgrau en Arboricultura Urbana, primera oferta formativa d’aquest àmbit a Catalunya.

La primera edició va comptar amb la participació de 23 alumnes d’arreu de Catalunya. Ara s’obre el període d’inscripcions per la 2a edició que començarà el proper mes d’octubre (curs 2021-2022). Les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar fins al pròxim 30 de juny.

El postgrau es divideix en tres blocs diferents: l’arbrat urbà, la gestió i el disseny urbà. Per aquesta edició el format del curs serà híbrid, de manera que l’alumne podrà escollir si segueix la formació de forma presencial o en streaming.

 

 

  • ARBORICULTURA URBANA 2_Formació.jpg
  • Arboricultura_1aedició_4.jpg
  • Arboricultura_1aedició_1.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat